BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatY kuşağı sigorta ürünlerinden neler bekliyor?----

Y kuşağı sigorta ürünlerinden neler bekliyor?

Y kuşağı sigorta ürünlerinden neler bekliyor?
04 Mart 2022 - 18:03 www.finansgundem.com

Sigorta ürünleri artık Y kuşağı göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Sigorta şirketleri uzun süredir bu demografik gruba yönelik ürünler geliştiriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nowly isimli sigorta şirketi, ürünlerini geliştirirken Y kuşağının sigorta ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor. Nowly CEO’su Martha Turner Osborne sigorta hizmetlerinin hitap etmediği bu demografik gruba erişmenin öneminden bahsetti. Osborne, sigorta satın almaya yönelik bariyerlerin, sürecin uzun ve pahalı olmasından kaynaklandığını söyledi. Açıklamasında, “bu bariyerlerin üstesinden gelebilmek için dijital bir marka oluşturduk, bu şekilde Y kuşağı dakikalar içinde sigorta hizmetlerine erişebilir” ifadelerini kullandı.

Devamında, “bütün deneyimi son kullanıcıya göre sadeleştirdik” açıklamasında bulundu. Insurance Business’ın haberine göre fijitalleşme kilit önem taşısa da, Nowly platformda yer alan lisans sahibi acentelerle yüz yüze görüşme imkanı da tanıyor. Bu şekilde sigorta alanında yeni olan kullanıcılar, tüm başvuru sürecinde ihtiyaç duydukları desteğe ulaşabiliyor. Osborne, “bu dijital bir deneyim olsa da bir uzmanla da görüşebiliyorsunuz” dedi.

Devamında, “eğer bir kullanıcı tüm süreci tek başına yürütmek istemiyorsa, risk profillerine göre ihtiyaç duyabileceği ürünleri de bildiriyoruz” ifadesini kullandı. Y kuşağı kullanım kolaylığı ve hızlı başvuru istiyor. Osborne, “oluşmuş algıların üstesinden gelmeye çalıştık ve ürünlerimizi buna göre tasarladık” dedi. Şirket aynı zamanda fitness salonları ya da yoga atölyelerinde indirim gibi yan faydalar da sunuyor. Bunlar hayat sigortası satın alan müşterilere sunuluyor.

Osborne, “Y kuşağının topluma anlamlı bir faydası olan şirketlerle çalışmak istediğini de gördük” dedi. Y kuşağı kullanım kolaylığını ve seçeneklerin fazla olmasını sevdiği kadar benzersizliği de tercih ediyor. Bu demografik grupta sigorta açığını aktif olarak kapatma çabası çok katmanlı bir süreç. Bu nedenle benzersiz seçenekler, düşük maliyet de önem kazanıyor. Osborne, “Y kuşağı bireylerin yaşam tarzlarına kolayca dahil olabilecek bir ürün sağlamak önemli” dedi.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Y kuşağı bireylerin büyük bir bölümü öğrenim kredisi borçlarıyla ve pahalı emlak piyasasıyla karşı karşıya. Bu jenerasyon için birikimler en büyük öncelikler arasında. Sektörün Y kuşağının zorlu hayat koşullarını da göz önünde bulundurması ve ürünlerini buna göre geliştirmesi gerekiyor. Osborne, “genç kuşakları finansal okur yazarlık konusunda eğitmek oldukça önemli” dedi.

Kripto platformu nasıl Ukrayna savaşının parçası oldu?

 

Kovid bitti savaş başladı: Turizm sektörünü ne bekliyor?

 

Deutsche’in killt Rusya birimi uçurumun kıyısında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)