BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWSJ: Rusya, tecrübeli Suriyeli savaşçıları topluyor----

WSJ: Rusya, tecrübeli Suriyeli savaşçıları topluyor

WSJ: Rusya, tecrübeli Suriyeli savaşçıları topluyor
07 Mart 2022 - 08:28 www.finansgundem.com

Rusya'nın, Ukrayna'daki savaş için daha önce şehir savaşlarını tecrübe etmiş bazı Suriyeli yabancı savaşçıları topladığı iddia edildi.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin üst düzey bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Rusya'nın savaşın gidişatı doğrultusunda yeni yöntemler için arayışta olduğu söylendi.

Konuyu değerlendiren 4 ABD'li yetkili, Ukrayna'da şehir savaşlarının yaşanması ihtimalinin artması üzerine Rusya'nın Suriye'den yabancı savaşçı götürmek üzere bu kişileri topladığını öne sürdü.

'Savaşçılar özellikle Kiev odaklı toplanıyor'

Haberde, Rusya'nın Suriye'de şehir savaşlarında tecrübeli olan yabancı savaşçıları özellikle Kiev odaklı olarak topladığı ve bu kişilere belirli bir maaş karşılığında ve sınırlı süreyle sözleşme önerdiği bilgisi yer aldı.

ABD'li yetkililer, şu ana kadar bu süreçte kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı ya da bu kişilerin ne zaman Ukrayna'ya gönderileceği gibi detayların ise henüz net olmadığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de farklı ülkelerden 16 binin üzerinde yabancı savaşçının Ukrayna lehine savaşmak üzere başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

Rusya-Ukrayna savaşını bitirecek 5 senaryo

Zelenskiy: Bunu asla affetmeyeceğiz

Ukrayna hastanelerinde kan sıkıntısı yaşanıyor

ABD'de Ukrayna'ya destek gösterisi

İsrail'de Ukrayna mültecileri için 'Yahudi' şartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)