BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWHO’dan aşı üretimini hızlandırmak için işbirliği çağrısı----

WHO’dan aşı üretimini hızlandırmak için işbirliği çağrısı

WHO’dan aşı üretimini hızlandırmak için işbirliği çağrısı
05 Şubat 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), aşı üretimini hızlandırmak için işbirliği çağrısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa ve ilaç gruplarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını hızlandırmak ve daha fakir ülkelerle dozları paylaşmak için birlikte çalışması gerektiğini söyleyerek, mutant virüslerin yayılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Kluge, AFP’ye verdiği demeçte "Üretim kapasitesini önemli ölçüde artırma çabalarına katılmak için rakip ilaç şirketleriyle el ele vermeliyiz. İhtiyacımız olan bu” dedi.

Aralık ayından bu yana mevcut olan aşıların mutant virüslere karşı etkili olup olmayacağına değinen Kluge, “Bu önemli bir konu. Endişeli hissediyorum” dedi.

Kluge, “Dürüst olacağım, tünelin beklediğimden biraz daha uzun olduğunu düşünüyorum, ancak bu yıl yönetilebilir ve daha önlenebilir olacak” şeklinde konuştu.

WHO Avrupa Bölge Direktörü, “Genom sıralama konusunda ülkelerin kapasitelerini güçlendirerek virüsün mutasyona uğramış versiyonlarıyla ilgili yeni sorunlara hazırlıklı olmalıyız” çağrısında da bulundu.

Türk aşısı Kovid-19’la mücadelede çığır açacak

 

Korona virüs tedavisi için yeni ilaç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)