BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKorona virüs tedavisi için yeni ilaç----

Korona virüs tedavisi için yeni ilaç

Korona virüs tedavisi için yeni ilaç
04 Şubat 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

İngiltere'deki Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma Thapsigargin’i ilgi odağı haline getirdi.

Birleşik Krallık’taki Nottingham Üniversitesi’nden araştırmacılar, “Thapsigargin” ilacının yeni bir antiviral özelliğini keşfettiler. Söz konusu ilaç, yeni tip korona virüs (Kovid-19) de dahil olmak üzere gelecekteki salgınları nasıl yöneteceğimiz konusunda büyük bir etkiye sahip olabilir. Fires adlı bilimsel dergide yayımlanan araştırmaya göre Thapsigargin, yeni tip korona virüs, soğuk algınlığına sebep olan korona virüs, Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve A tipi grip virüsü dahil olmak üzere virüslerden geniş bir spektruma karşı oldukça etkili.

Farklı virüslerin neden olduğu akut solunum yolu enfeksiyonlarının klinik olarak ayırt edilemediği göz önüne alındığında, farklı virüs türlerini aynı anda hedefleyebilen etkili geniş spektruma sahip olan bu tür antiviral ilaçlar, klinik yönetimi geniş ölçüde iyileştirebilir bu nedenle aktif enfeksiyonu ve yayılmasını kontrol etmek için toplum kullanımı için sağlanabilir.

Araştırma profesör Kin-Chow Chang liderliğinde, Nottingham Üniversitesi’ndeki (Tıp, Veterinerlik Bilimleri, Biyolojik Bilimler, Eczacılık, Tıp ve Kimya Fakülteleri) uzmanlar, Hayvan ve Bitki Sağlığı Ajansı (APHA) ve Çin Tarım Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirildi.

Bu öncü çalışmada, uzmanlardan oluşan ekip, “bitkisel bazlı küçük dozdaki antivirallerin, konak hücre odaklı doğuştan gelen oldukça güçlü antiviral bağışıklık tepkisine yol açtığını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) de dahil olmak üzere üç ana solunum yolu virüsüne karşı etkili olduğunu” saptadılar.

Thapsigargin ilacı Batı Akdeniz'de bulunan küçük bir bitki türü olan “Thapsia garganica” isimli bir bitkiden elde ediliyor. Bu bitki Portekiz ve Fas'ın Atlantik kıyılarına kadar uzanan bir bölgede bulunuyor ve geleneksel tıpta kullanılıyor.

Hücresel çalışmalar ve hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara dayanan araştırmada “Thapsigargin’in virüslere karşı ümit verici bir antiviral olduğu, aktif enfeksiyon öncesinde veya sırasında kullanıldığında viral enfeksiyona karşı etkili olduğunu aynı zamanda sadece bir kullanımdan 30 dakika sonra en az 48 saat boyunca virüsün hücrelerde kendisini kopyalamasını önleyebilmesinin yanı sıra pH derecesinin stabil olduğunu bu nedenle enjeksiyon ve hastaneye yatırılması gerekmeden ağız yolu ile kullanılabileceğini ve mevcut anti-virüs seçeneklerinden birkaç yüz kat daha etkili olduğu” tespit edildi.

Kin-Chow Chang araştırmanın yayınlanması ile eş zamanlı olarak üniversitenin web sitesinde yayınlanan bir raporda “Bu anti-viral ilacın Kovid-19 gibi virüslere karşı tedavisindeki etkisinin nasıl olacağı ile ilgili araştırma henüz ilk aşamalarındayken, bu sonuçlar son derece önemli.” ifadelerini kullandı. Chang sözlerine şu ifadeleri ekledi:

“Mevcut pandemi bizi, aktif enfeksiyonu tedavi etmede etkili anti-virallere ve enfeksiyonu çnleyici aşılara olan ihtiyaca ışık tutmaya çağırıyor, gelecekteki salgınların muhtemelen hayvan kaynaklı olacağı göz önüne alındığında, Thapsigargin gibi yeni nesil anti-viral ilaçlar, hem insanlarda hem de hayvanlarda önemli viral enfeksiyonların kontrolünde ve tedavisinde önemli bir rol oynayabilir.”

Chang’ın belirttiğine göre, virüsleri doğrudan hedefleyen geleneksel antiviral ilaçların aksine, “Thapsigargin yeni nesil güçlü, konak hücre (İnsanlarda ve hayvanlarda virüs barındıran hücreler) odaklı antivirallerin geliştirilmesinde önemli bir bileşeni temsil ediyor.”

Araştırmacı sözlerine şu ifadeleri de ekliyor:

“Daha fazla test yapılması gerektiği açık olmasına rağmen, mevcut sonuçlar, Thapsigargin ve türevlerinin korona virüs ve influenza virüsüne karşı ümit verici tedaviler sağladığını ve gelecekteki salgınlara karşı savunma imkanının olduğunu güçlü bir şekilde gösterdi.”

Antikor ilaçları Kovid-19 mutasyonlarına karşı başarısız oldu

 

Grip ilaçları çöpe gitti

 

Virüs ve ilaç zehirlenmeleri karaciğer yetmezliği nedeni

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)