BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWarren Buffett’tan 3.6 milyar dolarlık bağış----

Warren Buffett’tan 3.6 milyar dolarlık bağış

Warren Buffett’tan 3.6 milyar dolarlık bağış
02 Temmuz 2019 - 09:44 www.finansgundem.com

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Amerikalı yatırımcı işadamı Warren Buffett, servetinin 3,6 milyar dolarını bağışladı. Buffett’ın 2006 yılından bu yana toplam bağışı ise 34 milyara ulaştı.

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Warren Buffett, CEO ve Başkanı olarak çalıştığı Berkshire Hathaway hisselerinin  3,6 milyar dolarlık kısmını hayır işi yapan beş ayrı derneğe bağışladı. Söz konusu bağışlardan en büyük payı alan ise yakın arkadaşı, Microsoft  kurucu başkanı Bill Gates'in vakfı olan Bill & Melinda Gates Foundation olduğu belirtildi. Geçtğimiz sene Bill ve Melinda Gates Vakfı, 30 Haziran 2020'ye kadar 60 milyon Berkshire hissesini bağış amacıyla satmayı planladığını söylemişti.

Buffett, Forbes ve Bloomberg tarafından izlenen endekslere göre 87 milyar dolardan fazla bir servete sahip. Berkshire Hathaway'in  A grubu hisselerinin bir kısmını şirketin B grubu hissesine dönüştüren Buffett, hisseleri Bill & Melinda Gates Vakfı, Susan Thompson Buffett Vakfı, Sherwood Vakfı, Howard G. Buffett Vakfı ve NoVo Vakfı'na bağışladı.

Berkshire'ın A grubu hissleri, için 321.000$ 'dan daha yüksek seviyede işlem görürken  B  grubu hisseleri, 214 dolar civarında daha uygun bir fiyatla işlem görüyor.

BAĞIŞ HAREKETİ SÜRECEK

Warren Buffett, 2010 yılında başlattığı "The Giving Pledge" isimli hareketle servetinin büyük bölümünü hayır kuruluşlarına bağışlama kararı almış ve diğer milyarderleri de kampanyaya katılmaya davet etmişti. Şu ana kadar çeşitli ülkelerden 175 yatırımcı Buffett'ın hareketine katıldı. (CNN)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)