BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiWaller: ABD'de enflasyon tepe yaptı----

Waller: ABD'de enflasyon tepe yaptı

Waller: ABD'de enflasyon tepe yaptı
14 Nisan 2022 - 09:27 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi yaptığı açıklamada, enflasyonun tepe seviyesine ulaştığını ancak hala hızlı faiz artırımına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, enflasyonun hali hazırda tepe yaptığına inandığını, ancak Fed'in hala faizleri agresif şekilde artırmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

"Enflasyonda önümüzdeki aylarda biraz rahatlama görmeye başlayacağını, ancak bu faiz artırımı ihtiyacı konusunda bizi rahatlatmamalı" diye konuşan Waler, verilerin 50 baz puan faiz artırımını desteklediğini belirtti.

50 baz puanlık Faiz artırımı beklentisi

Mayıs ayında 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapılmasını tercih ettiğini ifade eden Waller, Haziran ve Temmuz aylarında da 50'şer baz puanlık faiz artırımlarına gidilmesi olasılığı bulunduğunu vurguladı.

Waller, "Bu yılın ikinci yarısında nötr faiz oranının üzerine çıkmak istiyoruz" dedi.

"Ekonomide bir şoka neden olmamız gerekmiyor, enflasyonu geri getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız, ancak bunu düzenli bir şekilde yapabiliriz" ifadelerini de kullanan Waller, "Şu an agresif adımlar atmak için iyi bir zaman, çünkü ekonomi bunu kaldırabilecek durumda" diye konuştu.

ABD'de üretici enflasyonunda rekor

 

ABD enflasyonu zirve tazeledi

 

Brainard: Fed bilanço daraltmaya haziranda başlayabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)