BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street’in erkek egemenliği tartışılıyor----

Wall Street’in erkek egemenliği tartışılıyor

Wall Street’in erkek egemenliği tartışılıyor
04 Temmuz 2018 - 15:36 www.finansgundem.com

ABD’de sermaye piyasaları, bankacılık, finansal hizmetler alanında kadın-erkek çalışanlar arasında yöneticilikten maaşa büyük eşitsizlik yaşanıyor

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street ve finans dünyasındaki erkek egemen yönetimlerin hakimiyeti sürüyor. Peki, kadınlar hala neden azınlıkta? Oranlar neden düşük? Kadınlar liderlik basamaklarını tırmanırken erkeklere göre farklı yaklaşımlar mı görüyor?

ABD'de bankacılık, sermaye piyasaları, finansal hizmetler, yatırım bankacılığı ve yatırım yönetimi alanlarında çalışan 1000'den fazla kadın ve erkek incelendi. CNBC ve Linkedin tarafından yürütülen,0 Wall Street'teki kadınların karşılaştığı zorluklara farkındalık yaratma amacıyla yapılan araştırmaların sonuçları çok düşündürücü. Verilere göre yatırım bankalarının yalnızca yüzde 17'si kadınlar tarafından yönetiliyor. Özel sermaye şirketlerinde, kadınlar üst düzey yöneticilerin sadece yüzde 9'unu ve toplam çalışanların sadece yüzde 18'ini oluşturuyor. Serbest yatırım fonları ve özel borç şirketlerinde ise bu oran yüzde 11.

KADINLARA FARKLI YAKLAŞILIYOR

Araştırma sonuçlarına göre;

Erkekler ve kadınlar iş ortamını farklı şekilde deneyimliyorlar. İş yerinde kadın tacizlerine farkındalık yaratan bazı sosyal medya hareketlerinin ardından, şirketlerinde cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı gördükleri sorulduğunda, kadınların yüzde 72'si tacize ve ayrımcılığa maruz kaldığını söylüyor

Patronların, günlük kararları söz konusu olduğunda, kadın çalışanlara daha önyargılı yaklaştığı ortaya çıkıyor. Ancak çoğu erkek bu ayrımın gözlem farkına dayandığını söylüyor. Kadınların yüzde 8’i erkeklerin yüzde 2’si mesai dışı sosyal faaliyetlerden dışlandığını düşünüyor.

KADINLARA GEÇ TERFİ

Ankete katılan kadınların yaklaşık üçte ikisi, kadınların liderlik rollerine ulaşmak için erkeklerden daha az şansı olduğunu savunuyor. Erkeklerin ise yüzde 56'sı erkeklerin ve kadınların sektörde eşit olduğunu belirtiyor. Peki kadınları arka plana ne itiyor? Kimse kadınları yönetici pozisyonunu istemedikleri iddiasıyla suçlamıyor. Tam aksine erkek çalışanların kadınlara kıyasla ne kadar çabuk terfi aldıkları ortaya çıkıyor. Çünkü kadınların yüzde 63’ü erkeklerden daha geç terfi aldıklarını öne sürüyor.

Kadın yöneticilerin ankete verdikleri cevaplar doğrultusunda, bu kişilerin sadece yüzde 39’u çalışma ortamının eşit olduğunu savunuyor.

ADİL OLMAYAN MAAŞLAR

İngiliz hükümetine sunulan verilere göre, J.P. Morgan, Morgan Stanley ve Bank of America'nın ana bankacılık birimlerinde aynı pozisyonda çalışan kadınlara, erkeklerin yarısı kadar ödeme yapılmış.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)