BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street devlerinden temettü hamlesi----

Wall Street devlerinden temettü hamlesi

Wall Street devlerinden temettü hamlesi
28 Haziran 2022 - 17:46 www.finansgundem.com

FED’in stres testlerinden başarıyla geçen Wall Street bankaları temettü ödemelerini artırıyor. ABD’nin en büyük 6 bankasının 4’ü hissedar ödemelerinde artışa gideceğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) desteğini alan Wall Street’in en büyük bankaları hissedar ödemelerini artıracaklarını açıkladı. FED’in dev bankalara ilişkin son raporu ciddi bir potansiyel resesyon sırasında dahi bankaların borç vermeye devam edebileceklerini gösteriyordu.

Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’nin en büyük altı bankasının dördü Pazartesi günü temettü ödemelerini yükselteceğini açıkladı. Hissedar ödemelerindeki toplamda %15'lik artış, bankaların temettü paylarını %40 oranında artırdığı geçen yıla kıyasla nispeten düşük kalıyor. Bazı bankalarsa hisse geri alım planlarını açıkladı.

Temettü ödemelerinde en büyük artışı açıklayan banka Goldman Sachs oldu. Banka temettü ödemelerini 2 dolardan 2,50 dolara çıkaracağını açıkladı. Ancak Wall Street devi yeni bir hisse geri alım programı açıklamadı. Bankanın hisseleri açıklamadan saatler sonra hafif de olsa yükseldi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz hafta FED ABD’nin 34 en büyük bankasının bir kriz sırasında dayanabilecek miktarda sermayesi olduğunu açıkladı. Bunun aksi yönü bir açıklama bankaların hissedarlara para iadesi yapabilmesi için engel niteliği taşıyordu. FED, kredilerin kayıpları olasılığına karşı korunmak için pandemi sırasında temettü ödemelerini sınırlandırmış ve hisse senedi geri alımlarını durdurmuştu. Ancak ekonomik toparlanmanın ardından geçen yıl bu kısıtlamalar kaldırılmıştı.

Bankalar FED’in en son stres testinde olası bir resesyona karşı sağlamlıklarını kanıtlamış olsa da bazı bankaların diğerlerine göre daha fazla sermaye tutmaları gerekiyor. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase, gelecekte daha yüksek sermaye gereksinimlerini gerekçe göstererek temettüsünü hisse başına 1 dolar olarak tuttu. Açıklamanın ardından bankanın hisseleri çok fazla değişmedi. Citigorup da benzeri bir sermaye gereksinimiyle karşı karşıya. Bankanın hisse başına 51 sent temettü getirisi değişmedi.

Banka yöneticileri ve para politikası yöneticileri bir resesyonun yaklaşmakta olduğu konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. 2021’in yüksek kârlarının ardından resesyon endişeleri bankaların bu yıl zorluklarla mücadele etmesine neden oldu. KBW Nasdaq Banka Endeksi 2022’nin başından bu yana %21 düştü. Bankaların hisse performansı S&P 500 Endeksi’nin gerisinde kaldı.

Morgan Stanley, temettüsünü hisse başına 77,5 sente çıkaracağını ve geçen yılki 70 sentlik ödemelere göre %11 artış gerçekleştireceğini açıkladı. Banka ayrıca 20 milyar dolara kadar hisse geri alım planlarını da açıkladı. Morgan Stanley, hisseleri açıklamanın ardından %1 yükseldi.

Bank of America, temettü payını 1 sent artırarak hisse başına 22 sente yükseltti. Banka ayrıca, Mart ayı sonu itibariyle açıkladığı mevcut hisse geri alım programı kapsamında 17 milyar dolarlık bir kısmın kaldığını açıkladı.

Wells Fargo, temettü payını %20'lik artışla hisse başına 30 sente yükseltti. Banka ayrıca hisse geri alımları için "önemli kapasiteye" sahip olduğunu da açıkladı.

Uyuşturucu parası aklayan Credit Suisse’e şok ceza

 

Ekonomideki riskler FED’in stres testlerinden daha zorlu

 

BNPL firmaları ile bankalar arasında gerilim artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)