BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street bankalarında ofis dayatması----

Wall Street bankalarında ofis dayatması

Wall Street bankalarında ofis dayatması
01 Eylül 2023 - 17:24 www.finansgundem.com

Çalışanlarının ofise dönmesini her fırsatta dile getiren Wall Street bankaları tavırlarını sertleştirmeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana üç yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Wall Street devleri hâlâ çalışanlarını ofis geri döndürmekte zorlanıyor.

Bloomberg’ün haberine göre, Citigroup yıl ortası değerlendirmesinde yöneticiler sürekli devamsızlık yapan personele firmanın ofis içi çalışma beklentilerini hatırlattı. Benzeri bir şekilde Goldman Sachs da çalışanlarından haftanın beş günü ofiste olmalarını bekledikleri mesajını tekrarlamaya başladı. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock ofis içi mesai taleplerini haftada üç günden dört güne çıkarıyor.

İngiliz bankası HSBC de ekim ayından itibaren haftada üç gün ofiste veya müşterileriyle birlikte olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Uyarı bu hafta bankanın sözcüsü tarafından da doğrulandı.

Yönetim komitesinde birçok Wall Street liderini bulunduran kâr amacı gütmeyen kuruluş Partnership for New York City’nin CEO’su Kathryn Wylde “İşverenler çok daha katı olacak. Bu tablo çalışanların ve patronların dikkatini çekiyor. Performans ofise katılımınıza göre değerlendirilecek” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre finansal hizmetler sektörünün uzaktan çalışmaya yönelmesi ekonominin geri kalanını da değiştirdi. Üst düzey bankaların yöneticileri uzaktan çalışma yöntemini ilk reddedenler oldu. Bugünlerde ise bir zamanlar uzun süreler boyunca esnek çalışma politikası vadeden teknoloji devleri bile uzaktan çalışma konusunda daha katı hale geldi. Ancak teknoloji şirketlerinin çok azı beş günlük ofis programlarına geri döndü.

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, temmuz ayında The Economist’e verdiği bir röportajda, “Birinin neden her gün bir buçuk saatini işe gidip gelmek için harcamak istememesini tamamen anlıyorum. Ancak söz konusu durum bu insanların bu firmada işe sahip olmaları gerektiği anlamına gelmiyor” ifadelerine yer verdi.

Finans firmalarının çalışanlarını ofise geri getirme çabaları geçtiğimiz yıllarda sıklıkla korona virüsün yeni varyantlarıyla askıya alındı. Bankaların ticaret masalarındaki kritik çalışanlarını geri çağırmaları yönündeki ilk baskıcı tavırları 2020 yılında henüz pandemi devam ederken ABD İşçi Bayramı tatili sonrasında başlamıştı.

ABD çapındaki giriş çıkış işlemlerini ölçen Kastle Systems verilerine göre tüm ofis çalışanlarının yarısından daha azı ofislerine geri döndü. Göstergeler her 11 işten 1’inin finansal menkul kıymetler sektörüne bağlı olduğu New York’ta ağustos ayı ofise giriş oranlarının %43’e düştüğüne işaret ediyor.

Ofise dönüş politikalarını hiçe sayanların inadını kırmak isteyen banka patronları hassas bir dengede dolaşıyor. Ağustos ayında yayınlanan bir Deloitte anketine göre hâlâ en azından yarı zamanlı olarak finansal hizmetler çalışanların üçte ikisi haftada beş gün ofise dönmeleri istenmeleri halinde istifa edeceklerini belirtiyor.

Deloitte Genel Müdürü Neda Shemluck, “İşverenler ofise dönüş için daha agresif bir şekilde bastırıyor. Şu anda işverenlerin çalışanları ofise döndürmek için bir politikaya sahip olmak gibi bir aciliyetleri var. Gerçek şu ki bu politikalar yetenekli çalışanları elde tutma açısından çok önemli sonuçları beraberinde getirecek” dedi.

 

Milyarder teknoloji CEO’sundan esnek çalışmaya destek

 

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor

 

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor

 

Ofise dönüş partileri ofisten soğutuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)