BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankaları rekor kıracak----

Wall Street bankaları rekor kıracak

Wall Street bankaları rekor kıracak
10 Ocak 2022 - 15:17 www.finansgundem.com

Finans piyasaların merakla beklediği bankaların bilanço dönemi bu hafta içerisinde başlıyor. 2021 yılı sonuçlarını paylaşacak olan bankaların uzun yıllar görülemeyecek rekor bilançolara ulaşması bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'in en büyük bankaları bu ayki bilanço paylaşımlarında 2021 için rekor kârlar bildirmeye hazırlanıyor. Financial Times’ın haberine göre bu yıl bankaların yatırım bankacılığı üzerinden elde ettiği ücretler ve pandemi boyunca tahmin edilenden daha düşük gelen kredi kayıpları sayesinde analistler bu yıl gelecek bilançoların gelecek yıllarda tekrarlanamayacak düzeyde gelebileceğini belirtti.

Citigroup ve JPMorgan 14 Ocak tarihinde bilançolarını açıklayan ilk Wall Street bankaları olacak. 18 Ocak’ta Goldman Sachs, 19 Ocak’ta ise Morgan Stanley ve Bank of America bilançolarını açıklayacak.

Bloomberg International tarafından derlenen tahminlere ve S&P Capital IQ'dan elde edilen geçmiş bilanço verilerine göre, analistler Citi hariç hepsinin şimdiye kadarki en yüksek yıllık kârlarını rapor edeceğini tahmin ediyor.

Deutsche Bank Büyük Sermayeli Bankalar Araştırmaları Başkanı Matt O’Connor konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilançoların 2021’den daha yüksek olması için 2024’e kadar beklemeniz gerekebilir” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte, finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, 2022'de ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışına gitme olasılığı, bankaların güçlü bir bilanço yılı daha bekleyebileceğine dair iyimserliğini besliyor.

Barclays Analisti Jason Goldberg geçtiğimiz hafta paylaştığı bir müşteri notunda, “2022 yılında banka hisselerinin borsalardan daha iyi performans göstermesini bekliyoruz” dedi.

2021'deki bilançolar, bankaların salgın nedeniyle artması beklenen kredi kayıpları için ayırdıkları rezervleri serbest bırakmasının ardından güçlendi. Bugüne kadar gerçekleşen kredi kayıpları ise korkulandan çok daha sınırlı bir etki gösterdi. Goldman analistleri, JPMorgan ve Bank of America'yı da içeren yedi büyük bankanın, pandemi başlangıcında kredi kaybı beklentisiyle ayırdıkları 50 milyar doların 36 milyar dolarını serbest bıraktıklarını hesaplıyor.

Bankalar 2021 yılında küresel çapta yaygınlaşan şirket evliliği ve satın alma işlemlerinden elde ettikleri ücretler sayesinde yatırım bankacılığı alanında da rekor kırdı. Yatırım bankası JPM Securities’in Analisti Devin Ryan, “İnsanlar, özellikle de ücretli sermaye piyasası işletmelerinde 2021'de yaşanan bu tür seviyelerin normal olduğuna asla inanmıyorlar” açıklamasında bulundu.

Wall Street devleri şimdiye kadar elde ettikleri kârları teknolojiye yatırım yapmak, ikramiye ödemek ve hisse geri alımı yapmak için kullandılar.

Goldman Sachs Bankacılık Analisti Richard Ramsden'a göre, bu denli büyük bir yılın ardından yatırımcılar 2021'de büyük bankaların bilançolarının pik noktasına ulaşıp ulaşmadığını sorguluyor. Ramsden, “Yatırımcıların anlamaya çalıştığı şey, piyasanın banka hisse senetlerine gömülü olan değer oranının aşırı yüksek veya düşük fiyatlı olup olmadığıdır" dedi.

Şu an için piyasalar bankalar için iyi bir yıl olacağını fiyatlandırıyor. Deutsche Bank analistlerine göre, ABD Banka hisseleri 2021'de yüzde 35 artarak S&P 500'ü geride bıraktı. Hisseler 2022'nin ilk birkaç gününde de yükselişini sürdürdü.

Yatırımcılar, artan faiz oranlarının bankaların kredilerden elde edeceği kazançları yeniden canlandıracağı üzerine yatırım yapıyor. Son FED verilerine göre, rekor miktardaki teşvik ödemeleri nedeniyle durgun olan kredi talebi de 2021 yılında iyileşme belirtileri gösterdi.

Analistler, yıllık bilançolar bir önceki yıla göre daha düşük gelse dahi, kredi kaybı rezervlerinin serbest bırakılması yerine kredilerden elde edilen daha büyük kazançların borsalarda banka hisseleri için değerleme sağlayacağını öngörüyor.

O'Connor, "2022'de, temel bilanço verilerinin muhtemelen daha iyi hale gelmesine karşın bildirilen bilançoların düştüğü bir geçiş yılı geçirileceği öngörüsü adil bir yorum olacaktır" dedi.

Daha yüksek Faiz oranlarının görüldüğü bir ortamda kredilere olan daha fazla talep, bankaların salgın sırasında şişen büyük mevduat tabanından daha fazla getiri elde etmelerini de sağlayacaktır. Varlıklara göre ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan'da mevduatlarını 2019 sonundan Eylül 2021'e kadar yüzde 50'den fazla artarak 2,4 trilyon dolara yükseldi.

Citigroup'un ABD Bankaları Analisti Keith Horowitz, "Kurlar yukarı doğru hareket etmeye başladığında, bu mevduatların gerçek faydalarını görmeye başlarsınız" sözlerini kaydetti.

Bankalar kredi kartı almayı kolaylaştırıyor

 

Faiz artışı ortamında doğru yatırım için 5 tavsiye

 

Yüksek faiz oranları halka arz piyasasını vuracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)