BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankaları çürük tahvillere geri dönüyor----

Wall Street bankaları çürük tahvillere geri dönüyor

Wall Street bankaları çürük tahvillere geri dönüyor
31 Mayıs 2023 - 13:35 www.finansgundem.com

Kredi kuruluşları zayıf geçen bir yılın ardından çürük tahvil piyasalarına dönüş yapıyor. Bankalarsa olabildiğince temkinli davranarak sendikasyon kredileri üzerinden yüksek kârlar elde etmeyi planlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankaları geçtiğimiz aylarda kaldıraçlı satın alım işlemlerini finanse etmek için milyarlarca dolarlık krediler vermeyi kabul etti. Financial Times’ın haberine göre bankaların kredi verdiği kuruluşlar arasında Apollo Global, Elliott Management, Blackstone ve Veritas Capital gibi özel kredi kuruluşları da bulunuyor. Söz konusu riskli finansman yatırımları geçtiğimiz yıllarda bankaların rekor kayıplar vermesine neden olmuştu.

Yüz milyarlarca dolarlık yatırıma hazır varlığın yönetimini yapan ve cazip finansman seçenekleri arayan özel sermaye piyasası şirketleri finansmana yeniden ulaşabilmek iyi bir haber. Zira daha yüksek faiz oranları bu firmaların getirilerini tüketiyordu.

Bankalarsa bu yılın bahar aylarında bankacılık sektörünün gördüğü krize rağmen kredi finansman işlerinin bir kez daha cazip bir seçenek haline geldiğini söylüyor.

FT haberine, BNP Paribas'nın Kurumsal Finans Başkanı Chris Blum, "Silicon Valley Bank ve Credit Suisse, tam da bir teklif yakaladığımız sırada bizi yavaşlattı. Yine de sendikasyon opsiyonlarının geri döndüğünü görmeye başlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırım bankalarının gelirleri son dönemde, özellikle de şirket ve özel sermaye anlaşmalarında görülen keskin düşüşten sert bir şekilde etkilendi. Ekonomiye ilişkin beklentilerin karamsarlaşması ve ilkbahardaki bankacılık krizi, bankaların birleşme ve satın alma (M&A) işlem hacimlerinin bu yılın ilk çeyreğinde son on yılın en düşük seviyesine çekilmesine yardımcı oldu.

Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu'nun verilerine göre, çürük tahvillerin ve kaldıraçlı kredilerin (diğer bir deyişle kaldıraçlı satın alımları gerçekleştirmek için kullanılan krediler) sayısı beş yıllık ortalamalara göre yüzde 20'den fazla düştü.

Şimdiyse bankalar, bu yıl yeni ihraçlardan mahrum kalan çürük tahvil ve kaldıraçlı kredi piyasalarındaki ralliden yararlanmayı umuyorlar. Özel sermaye şirketleri ise halka açık piyasalardaki hisse senetlerinin değeri arttıkça ve bankalar da krediler konusunda isteksiz hale geldikçe, devralmalarını finanse etmek için büyük ölçüde Apollo, Blackstone Credit ve HPS Investment Management gibi doğrudan borç veren kuruluşlara yöneliyor.

Sendikasyon kredilerine yatırım yapan Carlyle’ın Likit Krediler Eş Başkanı Lauren Basmadjian, “Bir borç veren şirketler olarak bankalara ‘Biz açığız, bizim piyasamıza sendikasyon yapabilirsiniz’ diyoruz” açıklamasında bulundu. Ancak Basmadjian bazı bankaların finansman açısından temkinli kalmaya devam ettiğini desözlerine ekledi.

Basmadjian, “Piyasamıza giriş için şartlar iyi göründüğünde sarkacın tüm yıl boyunca bir ileri bir geri gittiğini görebiliriz” dedi.

Bu ay Goldman Sachs liderliğinde bir grup banka Elliott’a ve firmanın bazı ortaklarına sağlık hizmetleri şirketi Syneos’un devralınmasının desteklenmesi için 3,7 milyar dolarlık kredi vermeyi kabul etti. FT’nin haberine göre Wall Street devinin finansman paketi özel borç verenlerden gelen rakip teklifleri geride bıraktı.

Yine bu ay açıklanan Apollo’nun Arconic firmasını devralma anlaşması krediler diğer yatırımcılara satılmadan önce JPMorgan’ın da dahil olduğu sendikasyon kredisi tarafından finanse edilecek.

Varlık yönetimi firması Blue Owl’un Eş CEO’su Marc Lipshultz bankaların özel sermaye şirketlerinin satın alınması sırasında finanse etmeyi kabul ettikleri kredilerdeki yaklaşımlarının “fazlasıyla seçici” olduğunu belirtiyor.

Bankalar genellikle borç miktarı ve kredi riski açısından sektör geneline göre daha düşük maliyetli anlaşmalara katılma eğilimi gösterirler. Ancak özel piyasalardaki yüksek getiriler nedeniyle, bankalar seçiciliklerini sürdürseler de finansman piyasalarındaki fırsatlardan geri durmuyor.

Blackstone Credit'in Baş Yatırım Sorumlusu Michael Zawadzki, "Bankaların mevcut tahvil ihraççıları ve muhafazakâr yapılar için yeni taahhütler düşündüğünü görüyoruz. Ancak piyasada hâlâ özel kredilerin alanı olan geniş bölümler bulunuyor" dedi.

Bankacılık sektöründe yeni bir işten çıkarma dalgası

 

Goldman Sachs’in yıldız bankacısı istifa etti

 

Avrupa borsaları neden Wall Street’in gerisinde?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)