BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGoldman Sachs’in yıldız bankacısı istifa etti----

Goldman Sachs’in yıldız bankacısı istifa etti

Goldman Sachs’in yıldız bankacısı istifa etti
31 Mayıs 2023 - 10:48 www.finansgundem.com

Bir dönem Trump yönetimine danışmanlık dahi yapan Wall Street’in en önemli kadın figürlerinden Dina Powell McCormick Goldman Sachs’tan ayrılıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en kıdemli kadın bankacılarından Dina Powell McCormick Goldman Sachs’ten istifa ediyor. Aynı zamanda eski bir ABD hükümet görevlisi olan Powell McCormick bir yatırım ve danışmanlık firmasına katılmak için görevinden ayrılacak.

Kıdemli bankacı Goldman’ın devlet destekli fonlarla bağlarını güçlendirmeye odaklanıyordu. Powell McCormick ayrıca Goldman’ın sürdürülebilirlik çabalarından da sorumluydu. Müşterilere iklim finansmanı yatırımları konusunda danışmanlık yapan kıdemli bankacı Goldman’ın yönetim komitesinde ve müşteri ve işletme standartları komitesinde yer aldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre, kıdemli bankacı ticari banka BDT & MSD Partners’ın küresel müşteri hizmetleri başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevini üstlenmek için Wall Street devinden ayrılıyor. Bu banka da Goldman Sachs’in eski yıldız bankacıları Byron Trott ve Gregg Lemkau tarafından yönetiliyor.

Powell McCormick öncelikle firmanın varlıklı ailelerden oluşan ve aralarında bankanın kurucuları da bulunan mevcut müşterileri ile çalışacak. Kıdemli bankacı varlık fonları ve diğer kurumsal yatırımcılarla olan ilişkileri de genişletmeyi hedefleyecek.

Mısır doğumlu olan 49 yaşındaki bankacı kariyerinin başında çeşitli ABD hükümet rollerinde 12 yıldan fazla süre geçirdi. 2007 yılında Goldman Sachs’e katılan Powell McCormick 2017 yılında dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın stratejiden sorumlu ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı olmak için Wall Street devinden ayrıldı. Kıdemli bankacı 2018 yılında Goldman Sachs’e geri döndü.

Bankacının eşi David McCormick George W. Bush yönetimi sırasında uluslararası ilişkilerden sorumlu Hazine Müsteşarı olarak görev yaptı ve daha sonra hedge fon şirketi Bridgewater Associates'in CEO'luğunu yaptı.

2020 yılında Goldman Sachs’ten ayrılarak MSD’nin başına geçen ve geçen sonbahar aylarında iki firmanın birleşmesiyle BDT & MSD’nin Eş-CEO’su olan Gregg Lemkau kıdemli bankacının katılımına ilişkin açıklamasında, “Dima ilişki becerileri açısından dünya standartlarında. Grupları bir araya getirme konusunda inanılmaz bir yeteneği var” ifadelerine yer verdi.

BDT & MSD, yatırım stratejileri için toplamda 50 milyar dolardan fazla varlığı paylaştırdı. Firmanın diğer Eş-CEO’su Byron Trott, Goldman Sachs’te 25 yıl görev yapmasının ardından 2009 yılında BDT’yi kurdu. Birleşmeden önce BDT, kurucu ve aile şirketlerine anlaşmalar, halefiyet ve emlak planlaması gibi konularda danışmanlık yapma konusunda uzmanlaştı ve fonları aracılığıyla bu tür anlaşmalara yatırım yaptı.

Lemkau, BDT & MSD için amiral gemisi niteliğinde olan özel sermaye işletmesinin, şirket sahibi aileler gibi çekirdek müşteri tabanına odaklanmaya devam edeceğini söyledi. Ancak CEO firmanın kredi ve gayrimenkul yatırımlarına genişledikçe varlık fonları gibi kurumların daha büyük bir rol oynamasını beklediğini belirtiyor. Firma halihazırda 11 milyar dolar civarında kredi varlığını yönetiyor.

Powell McCormich çalıştığı süre boyunca Goldman ile devlet varlık fonları arasında özellikle de Orta Doğu’da kritik bir bağlantı olmuştu. Kıdemli bankacı Goldman’ın ve diğer büyük Wall Street firmalarının bölgede topladığı fon payının artmasını sağlayan önemli bir isimdi. ABD yönetiminde çalışması ve Arapça konuşabilmesi Powell McCormick’i Orta Doğu ile bağ kurabilme konusunda eşsiz bir yere taşıdı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kıdemli bankacının ayrılışı aynı zamanda Goldman Sachs’te yaprak dökümünün devam ettiği anlamını taşıyor. CEO David Solomon döneminde Goldman bir dizi önemli bankacının görevinden ayrılmasına şahit oldu. 2021'de Goldman’ın Varlık Yönetimi Birimi’nin eski Eş Başkanı Eric Lane Tiger Global Management'ın başkanı ve operasyon direktörü olmak için görevinden ayrıldı. Goldman’ın eski CFO’su Stephen Scherr şu anda Hertz’in CEO’luğunu yapıyor. Dev bankanın eski tüketici işletmesi başkanı olan Omer Ismail, Walmart’ın fintek girişimini yönetiyor.

Goldman Sachs'tan İngiltere için faiz tahmini

 

Bankacılık sektöründe yeni bir işten çıkarma dalgası

 

Ofise dönüş inadı bankacıları istifaya zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)