BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkWall Street bankaları Avrupa’nın gerisinde----

Wall Street bankaları Avrupa’nın gerisinde

Wall Street bankaları Avrupa’nın gerisinde
30 Kasım 2023 - 16:09 www.finansgundem.com

Wall Street bankaları iş-yaşam dengesinde Avrupalı rakiplerine karşı sınıfta kaldı. Yapılan son bir anket finans profesyonellerinin ABD bankalarının çalışanlarına sağladığı avantajlardan memnun olmadığını gösteriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal hizmetler uzmanlarıyla yapılan yeni bir ankete göre, Wall Street bankalarının Avrupalı rakiplerinden daha kötü iş yaşam dengesi standartları sunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Kovid-19 pandemisinin ardından finans sektörü genelinde iş-yaşam dengesinin iyileştirilmesi yönündeki baskılar arttı. Ancak Wall Street bankaları bu baskılara karşı bildiği yöntemleri uygulamaya devam ediyor gibi gözüküyor.

Financial News’in haberine göre eFinancialCareers’ın 7.500 finans profesyonelinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ABD bankaları Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve Morgan Stanley, Avrupalı rakiplerine göre çok daha zayıf performans gösterdi.

Ankette katılımcılardan iki ‘ideal’ işverenlerini seçmeleri ve bunları çeşitli ölçütlere göre puanlamaları istendi. Anket sonuçlarında Avrupa bankalarının iş-yaşam dengesi, sağlık ve esnek çalışma gibi konularda Wall Street menşeili rakiplerinden daha iyi avantajlar sağladığı görüldü.

Wall Street bankaları 10 üzerinden 7,56 ortalama puan elde ederken Avrupalı bankaların ortalama puanı ise 8,03 oldu.

Goldman Sachs hibrit çalışma politikalarında en düşük puanı aldı. Morgan Stanley’nin çalışanlarına görece daha zayıf iş-yaşam dengesi sunduğu görüldü. Deutsche Bank ise esnek çalışma ve çalışan sağlığını teşvik etme konusunda en yüksek puanı aldı.

İş-yaşam dengesi yatırım bankalarında son yıllarda odak noktası haline geldi. Mart 2021’de bir grup genç Goldman Sachs analistinin haftada 100 saat mesai nedeniyle mental ve fiziksel sağlıklarının bozulduğuna dair yaptığı paylaşım Finans dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Genç analistlerin şikayetlerinin büyük yankı bulmasının ardından analistler adeta bankalara karşı isyan etti. Bankalar çalışanlarının işten ayrılmasını engellemek için maaşları artırmak zorunda kaldı.

Bankalar ayrıca iş-yaşam dengesini ve çalışanların sağlık durumunu iyileştirmek için de adımlar attı. Birçok baka hafta sonları genç çalışanların mesaisine sınırlama getirdi. Goldman Sachs analistlerinin bazı önemsiz görevlerden arındırılması için teknolojinin imkanlarını kullanma sözü verdi.

UBS Başkanı’ndan Credit Suisse açıklaması: Kötü aktörler ayrıldı

 

Hollanda, ABN Amro Bank'taki hissesini düşürüyor

 

JPMorgan: Ekonomik belirsizlik riskli varlıkların görünümünü gölgeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)