BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS Başkanı’ndan Credit Suisse açıklaması: Kötü aktörler ayrıldı----

UBS Başkanı’ndan Credit Suisse açıklaması: Kötü aktörler ayrıldı

UBS Başkanı’ndan Credit Suisse açıklaması: Kötü aktörler ayrıldı
29 Kasım 2023 - 17:47 www.finansgundem.com

Bankacılık tarihinin en önemli devralmalarından birini gerçekleştiren UBS’in Başkanı, devraldığı rakibindeki ‘kötü aktörler’den kurtulduklarını açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mart ayında Credit Suisse’i 3.3 milyar dolarlık bir acil satın alma anlaşmasıyla bünyesine katan UBS’in Başkanı Colm Kelleher en büyük risk olarak bankadaki "kötü aktörlerin" yol açtığı “kültürel kirlenme” sorununu göstermişti. Financial News’in haberine göre, Kelleher bu riske neden olan söz konusu “kötü aktörlerin” bankadan kendiliğinden ayrıldığını açıkladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre mart ayındaki bankacılık krizi sırasında Credit Suisse’in UBS tarafından devralınması 2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana bankacılık sektöründeki en büyük satın alım işlemini işaret etmişti. Ancak bu devralma sıradan bir anlaşmayla gerçekleşmedi. Başarısız yatırımları ve skandallar nedeniyle milyarlarca dolar kaybeden Credit Suisse mart ayında maruz kaldığı mevduat kaçışı nedeniyle iflasın eşiğine kadar gelmiş UBS ise devralma anlaşmasına ancak İsviçre Merkez Bankası’nın devreye girmesiyle ikna olmuştu.

Kelleher Financial Times Küresel Bankacılık Zirvesi'ne verdiği demeçte, "Credit Suisse'i satın aldığımızda en büyük riskimiz bir kültürel kirlenme olup olmayacağıydı. Durum böyle olmadı, çünkü kötü aktörlerin çoğu halihazırda ayrıldı. UBS kültürünü içten içe yerleştirirken doğru insanları aldığımızdan kesinlikle emin olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Kelleher, mart ayında yaptığı açıklamada, Credit Suisse bankacılarını UBS’e dahil ederken "ekosistemde sorunlara neden olan bir şey ithal etmediğimizden emin olmak için” diyerek bir "kültür filtresi" uygulayacaklarını söylemişti.

UBS Başkanı FT konferansında Credit Suisse'deki "kötü aktörlerin" çoğunun "yatırım bankacıları" olduğunu da söyledi ve ekledi:

"Credit Suisse, yatırım bankasının düzgün çalışmasına izin verilseydi bu konumda olmazdı."

Credit Suisse satın alındığı sırada bankayı yıllar boyunca saran bir dizi skandal ve yanlış adım nedeniyle çöküşün eşiğindeydi ve bankacılık sistemine yönelik geniş çaplı bir güven krizini temsil ediyordu. İsviçre bankasının içerisine karıştığı skandalların başında Mart 2021’de iflas eden ve birden fazla yatırım bankasını vuran aile yatırım ofisi Archegos Capital nedeniyle 5 milyar dolardan fazla zarar etmesi vardı.

Birleşmeden bu yana yaklaşık 100 üst düzey yatırım bankacısı Credit Suisse'den ayrıldı. UBS, sözleşme, ticaret, araştırma ve kontrol fonksiyonları dahil olmak üzere Credit Suisse birimlerine üst düzey liderler atadı. Devralma sürecinde binlerce bankacının işini kaybetmesi bekleniyor. Ancak UBS yöneticileri bu konuda herhangi bir sayı belirtmedi.

UBS, Credit Suisse'in devralmasını ABD'de varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı birimlerini inşa etmek için kullanmaya devam ediyor. Ticaret ve yatırım bankacılığı birimlerinde yaklaşık 200 genel müdür yer değiştirdi.

Kelleher, entegrasyon "büyük ölçüde karmaşık" olduğunu yineledi, ancak 2024'te sürecin hızlanacağını da sözlerine ekledi.

UBS Başkanı, “Kolay kısmı personel sayısından kurtulduğunuzda gördüğünüz ilk iş kayıplarıdır. İşletme yöneten herkes bilir ki kalıcı maliyetlerle ve kontrol fonksiyonları, tüzel kişilikler, uygulamalar, bilgi teknolojileri, veri entegrasyonu ve diğer bütün her şeyle gelen tahsis edilmiş maliyetlerle mücadele etmesi çok daha zordur” dedi.

Goldman Sachs ve UBS, 2024 yılı Çin tahminlerini açıkladı

 

UBS'in Fed tahmini piyasanın 4 katı

 

Chanel’in veliahtı İsviçre’nin en zengini

 

İsviçre Merkez Bankası'ndan bankalara "faiz" ayarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)