BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisChanel’in veliahtı İsviçre’nin en zengini----

Chanel’in veliahtı İsviçre’nin en zengini

Chanel’in veliahtı İsviçre’nin en zengini
27 Kasım 2023 - 17:03 www.finansgundem.com

Kardeşiyle birlikte lüks ürünler şirketi Chanel’in iki sahibinden biri olan Gérard Wertheimer İsviçre’nin en zengin insanı oldu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Lüks tüketimin en ünlü markalarından biri olan Chanel’in sahibi Gérard Wertheimer’ın serveti geçen yıl inanılmaz bir ivmeyle yükseldi. Wertheimer’in Chanel’in yanı sıra, yarış atları ve şarap koleksiyonları alanında da yaptığı yatırımların servetinin yükselişinde etkili olduğu belirtiliyor.

İsviçreli iş dünyası medya organı Bilanz’a göre Wertheimer şu anda ülkenin en zengin insanı konumunda. Blitz’in her yıl geleneksel olarak yayınladığı ülkenin en zenginleri listesine göre, İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Wertheimer 21 yıl sonra Kamprad ailesini ikinci sıraya iterek listenin başında yer aldı.

Kamprad ailesi de İsveçli mobilya devi Ikea'nın milyarder kurucuları olmalarıyla tanınıyor.

Bilanz'a göre, Wertheimer'in serveti 2022'de 9 milyar frank ve bu yıl ise şimdiye kadar 3 milyar frank arttı. Milyarderin net serveti ise 42 milyar İsviçre Frangı (47.7 milyar dolar) değerine ulaştı.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ndeki son verilere göre, kardeşi Alain ile birlikte Chanel'i kontrol eden 72 yaşındaki Wertheimer'in tahmini net serveti 44.8 milyar dolar. Dolayısıyla Blitz verileri Wertheimer'in servetinin bu yıl yaklaşık %3,5 arttığını gösteriyor.

Servetinin kardeşininkiyle aynı olduğu tahmin edilen Alain Wertheimer, New York'ta yaşıyor.

Kişi başına düşen milli geliri ABD, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi büyük ekonomileri büyük ölçüde geride bırakan İsviçre dünyanın en zengin ülkelerinden biri konumunda.

Fortune’un haberine göre, Chanel sözcüsü, Wertheimer'in İsviçre'deki yeni servet durumu hakkında yorum talebine yanıt vermedi. Wertheimer 2000'li yılların başında, bir New York Times muhabirine, spot ışıklarından uzak durmaya çalışan "çok ihtiyatlı" bir aile olduklarını söylemişti.

Yatırımcı Mark Cuban'ın zengin olmasının nedeni "berbat bir çalışan" olması

 

Zengin olduğunu gizleyenleri nasıl anlayabilirsiniz?

 

Gizli zenginlik için 10 strateji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)