BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemWagner Rus devletinden ne kadar kazandı?----

Wagner Rus devletinden ne kadar kazandı?

Wagner Rus devletinden ne kadar kazandı?
03 Temmuz 2023 - 15:52 www.finansgundem.com

Rus devlet kanalında haber sunucusu Kiselev, Yevgeni Prigojin'in devletten farklı anlaşmalarla toplam 1,7 trilyon rubleyi aşan para aldığını iddia etti

Wagner'in darbeye teşebbüs eden kurucusu ve başkanı Yevgeni Prigojin'in devletten farklı anlaşmalarla aldığı para miktarı konusunda yeni bir iddia geldi. Rusya devlet TV kanalı RTR'deki haftalık haber programının sunucusu, "Rossiya Segodnya" devlet medya grubunun başkanı Dmitri Kiselyov, toplam rakamın 1,7 trilyon rubleyi aştığını söyledi. Bu rakam bugünkü kurdan 19,3 milyar dolara tekabül ediyor.

Kiselyov'un açıkladığına göre Prigojin'in özel askeri şirketi Wagner, devletle imzalanan sözleşmeler kapsamında 858 milyardan fazla ruble kazandı. Yine Prigojin'e ait olan Concord Holding ise, orduya gıda maddeleri ve Moskova okullarına yemek temini başta olmak üzere diğer sözleşmeler kapsamında 845 milyar ruble daha kazandı.

Başkan Putin, Wagner'e devletin maaş ve prim ödemeleri için yaklaşık 86 milyar ruble, yaralılar ve ailelerine sigorta ödemeleri için yaklaşık 110 milyar ruble ayırdığını söylemişti.(Türk Rus)

Scholz: Wagner'in isyanı Putin'i zayıflattı

 

Putin'den Wagner isyanı açıklaması: Toplumumuz güçlendi

 

Prigojin: Amacımız Wagner'in yok edilmesini önlemekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)