BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVolodin: Yaptırımlara rağmen ekonomide Avrupa'nın zirvesindeyiz----

Volodin: Yaptırımlara rağmen ekonomide Avrupa'nın zirvesindeyiz

Volodin: Yaptırımlara rağmen ekonomide Avrupa'nın zirvesindeyiz
26 Ağustos 2023 - 17:44 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin, “Rusya, uygulanan 17 bin 500’den fazla yaptırıma rağmen, bu son 10 yıl içinde Avrupa’nın en büyük ekonomisi haline gelmeyi başardı.“ açıklamasında bulundu.

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’nın başkanı Vyaçeslav Volodin, ülkesinin Batı tarafından uygulanan 17 bin 500’den fazla yaptırıma rağmen son 10 yılda Avrupa’nın en büyük ekonomisi haline geldiğini ve beş dünya liderinden biri olduğunu söyledi.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Volodin, “Rusya, uygulanan 17 bin 500’den fazla yaptırıma rağmen, bu son 10 yıl içinde Avrupa’nın en büyük ekonomisi haline gelmeyi başarmış, ilk beş dünya lideri arasına girmiştir” ifadelerini kullandı.

Duma Başkanı, yaptırımların bumerang etkisine sahip olduğunu vurgularken, “Yaptırımlar, onları başlatanlara bumerang gibi geri döndü. ABD ekonomik liderliğini kaybetti, ancak Avrupa devletleri daha da fazla zarar gördü” dedi.

Volodin, proaktif bir ekonomi inşa etmenin yerli üreticileri desteklemeyi, teknolojik egemenliği güçlendirmeyi ve yeni modern sanayi kapasiteleri yaratmayı gerektirdiğini belirtirken, iş dünyasının temsilcileriyle etkili bir diyalog kurmanın önemli olduğunun altını çizdi.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ekonominin gelişiminde kilit rol oynadığına vurgu yapan Volodin, sözlerini “Sonbaharla birlikte KOBİ’lerin geliştirilmesi konusunda geniş çaplı parlamento oturumları düzenlemeyi planlıyoruz” şeklinde sonlandırdı.

Rusya, Batı'dan bağımsız ticaretin yollarını arıyor

 

Rusya, Batı ile 1 milyar dolarlık varlık takasına hazırlanıyor

 

Rusya'da bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)