BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor----

Rusya'da bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor

Rusya'da bankalar mevduat faizlerini yükseltiyor
17 Ağustos 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

Rusya'da düzenleyicinin faiz oranlarını yüzde 12'ye çıkarmasıyla birlikte bankalar harekete geçti. Mevduat faizleri yüzde 13'lere dayandı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Merkez Bankası’nın rublenin değer kaybı sebebiyle politika faiz oranlarını yüzde 8,5’ten yüzde 12’ye sert bir şekilde yükseltmesi sonrası harekete geçen bankalar rubleyi daha cazip hale getirmek için mevduat faizlerini hızla yükseltmeye başladı.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti, birkaç Rus bankasının Salı günkü MErkez Bankası kararı sonrası zaman kaybetmeden mevduat faizlerinde artış yaptığını kaydederken, faizleri ilk artıran bankalar arasında mevduat oranlarını yüzde 10’a yükselten Rönesans Bankası yer aldı.

Gazetenru'da yer alan habere göre, Rusya’da inşaat sektörünü geliştirmek için kurulan devlet iştiraki banka olan DOM.RF, 15 Ağustos’tan itibaren mevduat oranını yüzde 2 artırarak maksimum yüzde 12,5’e yükseltirken, Gazprombank ise bugün itibariyle mevduat tasarruf hesaplarındaki oranları artıracağını duyurdu.

Ulusal doğalgaz şirketi Gazprom’a bağlı kredi kuruluşunun faizleri ne kadar artıracağı ise henüz bilinmiyor.

Rusya’nın ikinci en büyük kamu bankası VTB, 17 Ağustos’tan itibaren maksimum mevduat oranını yüzde 11’e çıkaracağını bildirirken, önümüzdeki hafta diğer ürünlerde yeni faiz oranlarını belirlemeyi planlıyor.

Devlete bağlı posta hizmeti Pochta Rossii’nin bankası Pochta Bank yakın gelecekte kısa vadeli mevduatlarda oranları yıllık yüzde 12’ye yükseltmeyi ve “çok cazip koşullarla” yeni bir tasarruf hesabı sunmayı planlıyor.

Merkez Bankası, fiyat istikrarına yönelik riskleri sınırlandırmak için Faiz oranlarını yükseltme kararı aldığını açıklarken, ruble cinsinden mevduat hacimlerine olumlu yansıyacak yeni faiz oranlarının kredi faizlerine ise olumsuz yansıyacağı, son aylarda iç talepteki artışla birlikte giderek risk halini alan yüksek kredi hacimlerinde düşüşe neden olacağı tahmin ediliyor.

Sert faiz kararına rağmen ruble neden değer kaybediyor?

 

Rusya Merkez Bankası’ndan ilave faiz artışı sinyali

 

Rusya MB'den olağanüstü faiz kararı

 

Rusya faiz artırımına hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)