BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporVodafone Arena para basacak!----

Vodafone Arena para basacak!

Vodafone Arena para basacak!
26 Temmuz 2013 - 10:21 www.finansgundem.com

Fikret Orman, Beşiktaş’ın yeni stadının dev konser ve moda etkinliklerine ev sahipliği yapacağını söyledi

Beşiktaş için öncelikli gündem futbolda transferler. Ekonomik tarafta ise yapımı planlanan yeni stadyum... Yıkımına başlanan ancak bu sırada bulunan tarihi eserler yüzünden koruma kurulu tarafından durdurma kararı verilen İnönü Stadyumu’nun yerine Vodafone Arena ismiyle stad yapmayı planladıklarını belirten Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Yeni statta 41 bin 903 koltuk, 144 loca olacak” dedi. Gişe gelirindeki hedef ise yıllık 60 milyon dolar.
Milliyet'te yer alan habere göre, stad gelirinde rakiplerin üzerine çıkma adına bu girişime imza atıldığını belirten Orman, şöyle konuştu:  “Orası futbol arenası olmanın dışında moda ve konser merkezine dönüşecek. Vodafone sponsorluğunda konserler olacak. Tüm bu gelirler kulübe kalacak.”
2-3 yıllık kombine satışı
Öte yandan Fikret Orman, Galatasaray’la aralarında Şampiyonlar Ligi geliri hariç 100 milyon dolarlık gelir farkı olduğunu kaydetti.
Beşiktaş’ın gelirlerini 140 milyon liradan önümüzdeki sezonda ikiye katlamayı hedeflediklerini ileten Orman, “Yeni stadla loca gelirinde yıllık 60 milyon dolara ulaşacağız. Loca ve kombine satışına şimdiden başlar ve 2-3 yıllık satış yapabiliriz” şeklinde konuştu.
Konser ve moda merkezi
Yıkım aşamasına geçildiği bir dönemde bile stadda Iron Maiden konserine (bugün) imza attıklarını hatırlatan Fikren Orman, “Orası artık bir konser merkezi. İstanbul’un moda merkezi de yeni stad olacak. Planlama buna göre yapılıyor” dedi.
Başbakan davetli
“Gezi olayları ve Çarşı protestoları” gündeme geldiğinde Fikret Orman, bu konuda şunları söyledi: “Beşiktaş için en önemli konu stadı yapmak. Bu noktada kurumsal olarak baktığımda Beşiktaş, Çarşı-Gezi protestoları beni  hiç ilgilendirmiyor. Stadın yenilenme projesi Sayın Başbakan’ın şahsi desteği olmadan mümkün değildi. Temel atma törenine Sayın Başbakan’ı davet edeceğiz. Bu rüya  stadın temelini Başbakanımızın atmasını arzu ediyoruz.”
‘Beşiktaş’ın borçları 200 milyon TL’ye iner’
Beşiktaş’ın borçları hakkında bilgi veren Fikret Orman, “Beşiktaş’ın nakitleri ve borç stoku arasında uçurum yok. Geldiğimizde borç 585 milyon liraydı. Bunu bir yıl üç ayda 480 milyon liraya indirdik. Sermaye artırımıyla 77 milyon lira gelir sağladık. Planladığımız gibi gidersek 380 milyon liraya, iki yıl sonra ise 200 milyon liraya iner. Yeni stat için 80 milyon lira borçlanacağız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)