BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVirüsün Asya'ya maliyeti 211 milyar dolar----

Virüsün Asya'ya maliyeti 211 milyar dolar

Virüsün Asya'ya maliyeti 211 milyar dolar
06 Mart 2020 - 10:26 www.finansgundem.com

S&P Global'e göre korona virüs Asya-Pasifik ekonomilerinden 211 milyar dolar götürebilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, korona virüs krizinin Asya-Pasifik ekonomilerinden 211 milyar dolar götürebileceğini tahmin etti.

Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Tayland ekonomilerinin ya resesyona gireceklerini ya da resesyonun etrafında dolaşacakları öngören S&P Global, Çin için 2020 yılı GSYH büyüme tahminini de yüzde 5,7'den 4,8'e düşürdü.

"Korona virüsün, COVID-19, daha geniş bir alana yayılması Asya-Pasifik'te ekonomik serpintilerinin uzun sürmesine yol açar. Bazı ekonomik aktiviteeren, özellikle hizmet sektöründe, sonsuza kadar kaybedilebilir" değerlendirmesini yapan S&P Global, en büyük darbeyi turiz sektörünün GSYH içinde payı yüzde 10'dan yüksek olan Hong Kong, Singapur, Tayland ve Vietnam'ın alacağını savundu.

S&P Global ayrıca, bu ekonomilerin elektronik ve otomotiv sektörlerinde tedarik zincirlerindeki risklere oldukça açık olduklarını da vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)