BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiVirüsleri yok eden robot----

Virüsleri yok eden robot

Virüsleri yok eden robot
02 Nisan 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Müşterilerinin salgın dolayısıyla sağlıklı bir şekilde yolculuk yapabilmesi için havacılık ve turizm sektörü, ultraviyole ışınlar ile virüsleri öldüren bir robot geliştirdi.

Virüs öldüren ultraviyole ışıkla donanmış bir robot, İsviçre uçaklarında test ediliyor, ancak yolcuların güvenini geri kazanmayı ve seyahat endüstrisini daha fazla pandemik acıdan kurtarmayı amaçlayan başka bir fikir.

Reuters’ın haberine göre, İsviçre havayollarına ait uçaklarda kullanılan robot, yeni kurulan İsviçre merkezli UVeya şirketi ve İsviçreli milyoner Martin Ebner’in sahibi olduğu Dubai’deki Dnata Air Service işbirliği ile kullanılıyor.

UÇAK KORİDORUNU 13 DAKİKADA DEZENFEKTE EDİYOR

UVeya şirketinin kurucu ortağı Jodoc Elmiger, uçak üreten firmaların robotları onaylaması gerektiğini, şirketin ultraviyole ışınların uçaklardaki koltuklar üzerindeki etkisini incelediklerini ve koltuklar dezenfekte edildikten sonra koltuk renginde bir değişiklik yaşanabileceğini açıkladı. Elmiger, Kovid-19 salgını ile insanların hava yoluyla seyahat etme korkusuna yardım edebileceklerini belirtti. Elmiger’in ekibi şu ana kadar 3 tane robot prototipi geliştirdi. Prototiplerden bir tanesi, geçen yıl, salgın nedeniyle yolculuğun yüzde 75 oranında azaldığı Zürih havalimanındaki Helvetic uçağında kullanıldı.

Robot, temizlik sırasında kendisine monte edilmiş ultraviyole ışıklar ile koridorda hareket ediyor ve mavi bir ışık saçarak çalışıyor. Tek bir robot, uçak koridorunu tek başına 13 dakikada dezenfekte edebiliyor ancak büyük uçaklarda daha fazla zamanda işlemi tamamlayacak. Jodoc Elmiger, hükümetlerin uçak yolcularını güvence altına almak ve salgından korumak için tek bir robotu yaklaşık 15 bin İsveç Frangına (15 bin 930 dolar) satıyor.

Robot Sophia da NFT çılgınlığına katıldı!

 

Çin'de robotların tartışması ilgi çekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)