BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirüs yeniden kontrolden çıkıyor----

Virüs yeniden kontrolden çıkıyor

Virüs yeniden kontrolden çıkıyor
30 Ocak 2022 - 13:37 www.finansgundem.com

İsrail'de korona virüs nedeniyle hastanede tedavi görenlerin sayısı yeniden binin üzerine çıktı. Çin'de “sıfır Covid” politikasına karşın salgın engellenemiyor. Türkiye'de ise vaka sayısında yeni bir rekor kırıldı.

Korona virüsün en bulaşıcı varyantı olduğu açıklanan Omikron tüm dünyada yayılmayı sürdürüyor. İsrail'de 1,5 yılın ardından ilk kez hastanede tedavi gören ağır korona virüs hastalarının sayısının bini aştığı bildirildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, Cumartesi günü yaptığı açıklamada hastalığı ağır geçiren 1010 korona virüs hastasının çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurdu.

İsrail'de hastanede tedavi gören korona virüs hastalarının sayısı 2021'in ocak ayında 1200 ağır hasta ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Ülkedeki hastanelerin grip hastalarının sayısındaki artış nedeniyle de yük altında olduğu bildirildi.

Ancak dördüncü doz aşılamaya başlanan ülkede Omikron dalgasının geride kalmış olabileceğine dair işaretler olduğu da belirtiliyor. Ülkede Cuma günü 53 bin yeni korona virüs vakası kayıtlara geçti. Bir hafta önce bu sayı pandemi başından bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 85 bine yükselmişti. İsrail medyasında koronavirüsün Omikron varyantına bağlı pandemi dalgasının zirvesinin geride kaldığı yorumları yapılmaya başlandı.

PEKİN'DE YENİ VAKALAR

Kış Olimpiuyat Oyunları'na hazırlanan Çin'in başkenti Pekin'de de korona virüs vaka sayısı artışa geçti. "Sıfır Covid" politikası uygulanan başkentte 20 yeni korona virüs vakasının kayıtlara geçtiği ve bunun son 1,5 yıldaki en yüksek sayı olduğu bildirildi. Çinli yetkililer, korona virüsün yayılmasını engellemek için Pekin'de haftalardır karantina önlemleri uyguluyordu. En fazla vakanın tespit edildiği Fengtai bölgesinde iki milyon kişinin test edilmesinin planlandığı kitlesel testlerin uygulanmaya başlandığı belirtiliyor. Çin genelinde son 24 saat içinde 54 yeni korona virüs vakası kayıtlara geçti.

90'dan fazla ülkeden 3 binden fazla sporcunun yarışacağı Pekin 2022 Kış Olimpiyatları 4-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek.

YENİ REKOR

Türkiye'de son 24 saat içerisinde vaka sayısı 95 bine yaklaşarak yeni bir rekor kırdı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, son 24 saat içinde 94 bin 783 yeni vaka sayısı kayıtlara geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, "Omikron varyantı kaynaklı artış umut kırıcıymış gibi anlaşılmamalı. Virüs eski gücünde değil. Salgının endişe verici dönemi artık geride kaldı" dedi.

30 MİLLETVEKİLİNE KARANTİNA

İran'da ise 30 milletvekiline Omikron varyantının bulaştığı ve milletvekillerinin karantinaya alındığı bildirildi. Milletvekili Abolfasl Abutorabi'nin verdiği bilgilere göre, olası bir enfeksiyon zincirini engellemek için 290 milletvekilinin tümünün teste tabi tutulacağını açıkladı. İran'da parlamento milletvekillerinin korona virüs önlemlerine uymaması nedeniyle son aylarda birçok kez eleştirilmişti. 84 milyon nüfuslu ülkede iki doz aşı uygulanmış olan vatandaşların oranı yüzde 60'ı geçerken 16 milyon kişiye de hatırlatma dozu uygulandığı bildirildi.

Aşı karşıtları başkente girdi: Başbakanı kaçırıp sakladılar!

Omikron varyantı yeterli bağışıklık sağlamıyor

Bulgaristan PCR şartını kaldırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)