BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVirüs sermayenin el değiştirmesine sebep olacak mı----

Virüs sermayenin el değiştirmesine sebep olacak mı

Virüs sermayenin el değiştirmesine sebep olacak mı
30 Mart 2020 - 12:29 www.finansgundem.com

Virüs salgını nedeniyle geçmişte hiç görülmemiş bir krizle karşı karşıyayız. İnsan ve mal dolaşımının yanında yakında sermaye akımlarında da sorunlar yaşanması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ


Çin’den tüm dünyaya yayılan korona virüs uluslararası alanda insan, mal ve hizmet akışını büyük oranda olumsuz etkiledi. Virüs salgını kontrol altına alınmadıkça sermaye dolaşımındaki sıkıntıların artması bekleniyor.

Uzmanlara göre, son üç hafta içinde tahvil ve borsa fonlarındaki para çıkışı net varlık değerinin yüzde 4’ünü aştı. Bu miktar 2008 Lehman Brothers’ın iflasından sonraki süreçten bile büyük.

Şu anda içinde bulunduğumuz kriz ortamı dolayısıyla yatırımcıların görece güvenli liman kabul ettiği dolar gibi varlıklara dönmesi gelişmekte olan piyasaların ve o ülkelerin para birimlerinin daha da kırılgan bir yapıya sahip olmasına sebep oluyor.

PARA POLİTİKASINI GEVŞETMEK RİSKLİ OLABİLİR

Citibank’ın Baş Ekonomisti David Lubin, gelişmekte olan ülkelerin merkez bankalarının, yerli firmaları ve hanehalkının bilançolarını korumak için para politikasını gevşetmesinin riskli olduğunu savunuyor. Düşen faizlerle birlikte ülkelerden ciddi miktarda sermaye çıkışı olabileceğinin altını çizen Lubin, “Bu durum artan borç yüküyle beraber faizlerin tekrardan yukarı çıkmasına sebep olur” diyor.

Sermaye çıkışını engelleyecek diğer seçenek ise devletlerin dolar satışına kısıtlama getirmesi. IMF ise sermaye hareketlerini kısıtlayacak politikalardan vazgeçen bir yapıya doğru ilerliyor.

Trump'a krize karşı altyapıya yatırım yap çağrısı

Avrupa borsaları haftaya düşüşle başladı

Piyasalarda virüs gerilimi artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)