BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVirgin Money, Nationwide tarafından 2,9 milyar sterline satın alınıyor----

Virgin Money, Nationwide tarafından 2,9 milyar sterline satın alınıyor

Virgin Money, Nationwide tarafından 2,9 milyar sterline satın alınıyor
21 Mart 2024 - 13:07 www.finansgundem.com

İngiltere’nin finans dünyasında büyük birleşme: Nationwide, Virgin Money’yi 2,9 milyar sterlin karşılığında satın alarak sektördeki rekabeti kızıştırıyor.

İngiltere finans dünyasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı; Nationwide Building Society, sektördeki rekabeti kızıştıracak büyük bir satın alma hamlesiyle Virgin Money’yi 2,9 milyar sterline bünyesine katıyor.

Bu stratejik adım, Nationwide’ın mortgage pazarındaki etkisini genişletirken, aynı zamanda işletme bankacılığı alanına da güçlü bir giriş yapmasını sağlayabilir. 

Nationwide'ı işletme bankacılığına taşıyacak ve mortgage pazarındaki payını artıracak olan bu satın alma, Debbie Crosbie'nin 2021'de mutual'ın CEO'su olarak göreve gelmesinden bu yana yaptığı en cesur hamle.

Şirketler Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Nationwide'ın Virgin Money'deki her bir hisse için 218 peni nakit ödeyeceğini ve ayrıca 2 peni nihai temettü ödeyeceğini belirtti.

18.000 çalışanı olan Nationwide, birleşik grubun yaklaşık 366 milyar sterlinlik varlığa sahip olacağını söyledi. Nationwide ayrıca Virgin Money markasını aşamalı olarak kaldıracağını da doğruladı.

Amazon'dan sigorta devi Nationwide ile işbirliği

 

İngiliz BGL Group, Virgin Money ile ortaklık kurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)