BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVergi rekortmenlerine teşekkür etti ----

Vergi rekortmenlerine teşekkür etti

Vergi rekortmenlerine teşekkür etti
05 Mayıs 2013 - 18:02 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012 Yılı Gelir Vergisi rekortmenleriyle ilgili değerlendirme yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bugün açıkladığı 2012 Yılı Gelir Vergisi rekortmenleriyle ilgili değerlendirme yaptı.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerinde benimsetilmesi, vergiye gönüllü uyumun sağlanması ve kayıt dışılığın azaltılması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini hatırlattı.
SÜRE 31 SAAT AZALDI
Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa 2006 yılında mükellef haklarını gözeterek yayımlamış olduğumuz Mükellef Hakları Bildirgesi, geliştirmiş olduğumuz elektronik uygulamalar, projeler ve denetim standartlarıyla mükelleflerin vergiye uyum maliyetini azaltıyoruz. Bu çerçevede son sekiz yıl içerisinde Türkiye'de mükelleflerin vergi yükümlülüklerini yerine getirme süresi 254 saatten 223 saate inerek 31 saat azalmıştır. Mükelleflerimizin vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için harcadığı süre dünya ortalamasının altındadır. Yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz."
VERGİLER HİZMETE DÖNÜŞÜYOR
Mükelleflerin kazançlarından alınan vergileri, vatandaşlara hizmet olarak geri götürdüklerini ifade eden Mehmet Şimşek, "Biz vergiyi milletimizden alıyoruz ve vergiyi hizmet olarak tekrar milletimize geri veriyoruz. 2002 yılında ülkede 100 TL vergi toplanıyorsa 86 TL faiz ödemelerinde kullanılıyordu. Bugün ise 100 TL vergi topluyorsak 17,4 TL faiz ödemelerine gidiyor, geriye kalan 82,6 TL bu ülkenin dört bir yanına hizmet, yatırım ve teşvik olarak dönüyor. Gerek vergiyi toplarken gerekse vergi gelirlerini harcarken büyük sorumluluğumuz bulunmaktadır." diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)