BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVergi kaçıranlara göz açtırılmamalı----

Vergi kaçıranlara göz açtırılmamalı

Vergi kaçıranlara göz açtırılmamalı
24 Ocak 2013 - 14:28 www.finansgundem.com

Davos'ta konuşan Cameron, uluslararası vergi kaçakçılığına dikkat çekti

İngiltere Başbakanı David Cameron, vergi ödemekten kaçınanlar konusunda ülkelerin birlikte hareket ederek bu kişilere göz açtırmaması gerektiğini vurguladı.
Davos Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada Cameron, bireyler ve şirketlerin paylarına düşen vergileri düzgün bir şekilde ödemesi gerektiğinin üzerinde durdu. İngiliz lider, bu konunun sadece ülkesinin değil, tüm ülkelerin problemi olduğuna dikkat çekti.
"Ticaret, vergi ve şeffaflık İngiltere ekonomisinin öncelikleridir." diyen Cameron, Ocak ayında liderliğini devraldığı G8 zirvesinde vergi ödeme konusunu öncelikli gündem maddesi yapacaklarının altını çizdi.
Cameron, Starbucks'ı ima ederek "Vergi ödemekten kaçınanlar kendilerine gelmeli ve kahvenin kokusunu hissetmeli!" uyarısında bulundu. Starbucks'ın İngiltere'deki kazancından, gerektiği kadar vergi ödemediği ortaya çıkmış ve bunun ardından milyonlarca sterlin şirket vergisi ödeme taahhüdünde bulunmuştu.
Uluslararası faaliyet gösteren şirketlerin, yasal boşluklardan faydalanarak gerekli oranda vergi ödemediklerini işaret eden Cameron, bu tür şirketlerin vergi kaçakçılığı yapmasını engellemede tüm ülkelerin işbirliği yapması gerektiğini belirtti.
Cameron, "Tek başınıza hareket etmenin bazı sınırlamaları var. Kendi ülkenizde vergi kaçakçılığını engelleyebilirsiniz ancak karavanda faaliyet gösteren avukatlar, muhasebeciler, finansçılar var. Devamlı farklı ülkelere hareket etmekteler." açıklamasında bulundu.
Google ve Amazon gibi uluslararası faaliyet gösteren şirketler, İngiltere'deki kazançlarına nispeten çok az vergi ödedikleri için sert bir şekilde uyarılmıştı.
Öte yandan dün yaptığı konuşmada, AB üyeliği konusunu 2015 seçimleri sonrası referanduma götüreceğini açıklayan David Cameron, 27 üyeli birliğin kendini yenilemesinin kaçınılmaz olduğunu yineledi. İngiliz Başbakan, "Avrupa, rekabet gücünden, yenilikçilik anlayışından ve yatırımcılık zihniyetinden uzaklaşmıştır." ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)