BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVenezuela’da enflasyon yüzde 363.7 geriledi----

Venezuela’da enflasyon yüzde 363.7 geriledi

Venezuela’da enflasyon yüzde 363.7 geriledi
22 Mart 2024 - 14:44 www.finansgundem.com

Venezuela'da şubat sonu itibarıyla yüzde 75,9 olarak kaydedilen yıllık enflasyon oranı son bir yılda yüzde 363,7 geriledi.

Venezuela’da yıllık enflasyon uzun bir aradan sonra iki haneye düştü. Şubat’ta yüzde 1,2 olarak açıklanan aylık enflasyon, son üç aydır Türkiye’den daha düşük.

VoA Türkçe'den Mustafa Özdemir'in haberine göre, uzun bir süredir üç haneli enflasyon rakamlarıyla dünyada ilk sıralarda yer alan Venezuela’da enflasyon oranları gerilemeye devam ediyor.

Resmi verilere göre geçen yıl enflasyonun yüzde 44 gerilediği Güney Amerika ülkesinde, son üç ayda kaydedilen aylık yüzde 2,43, yüzde 1,7 ve yüzde 1,2 enflasyon oranları Türkiye’den daha düşük.

Şubat sonu itibarıyla yüzde 75,9 olarak kaydedilen yıllık enflasyon oranı son bir yılda yüzde 363,7 geriledi. Yüzde 75,9’luk yıllık enflasyon, son yılların en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşayan Venezuela için son 10 yılın en düşük oranı olduğu için önem taşıyor.

Resmi verilere göre geçen yıl yüzde 5’in üzerinde büyüme kaydedilen ülkede, enflasyonun gerilemesine neden olan başlıca etkenler arasında kur artışının görece kontrol altına alınabilmesi ve alım gücünün düşmesine bağlı olarak talebin azalması gösteriliyor.

Venezuela’da en çok eleştirilen politikalardan biri de kamu giderlerini ve enflasyonu artırmama gerekçesiyle maaşlara uzun süredir zam yapılmıyor olması.

Bakan Fidan: "Türkiye'nin bölgeye yönelik politikalarında Venezuela önemli bir yer tutmakta"

 

Venezuela, BM'ye kapıyı gösterdi

 

ABD'den Venezuela'ya yaptırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)