BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVekillerin belediye başkanlığına izin yok----

Vekillerin belediye başkanlığına izin yok

Vekillerin belediye başkanlığına izin yok
14 Eylül 2013 - 15:36 www.finansgundem.com

Meclis dışında kalacak olan ve gözünü belediye başkanlığına diken milletvekilleri şokta…

AK Parti’de 3 dönemdir vekil olanların belediye başkanlığına engel çıktı. Gündemin yoğun olması nedeniyle AK Parti çalışmaları eksik sandalye ile sürdürmek istemiyor.
AK Parti tüzüğüne göre 3 dönem engeline takılan milletvekillerinin belediye başkanı olma hayalleri de milletvekili sandalye sayısına takıldı. Belediye başkanı seçilen milletvekillerinin istifa etmeleri gerekeceğinden AK Parti genel seçimlere kadar yaklaşık 14.5 aylık zamanda Meclis çalışmalarını eksik sandalye ile sürdürmek istemiyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son MYK toplantısında Meclis’teki milletvekili sayısının azalmasının sorun oluşturacağını belirttiği öğrenildi. Erdoğan’ın son MYK toplantısında, “Meclis’te yeni Anayasa başta olmak üzere kritik yasama faaliyetlerimiz olacak. Sandalye sayımızın azalması bizi sıkıntıya sokar” dediği öğrenildi. AK Parti kulislerinde, bu şekilde aday gösterileceklerin sayısının 4’ü geçmeyeceği ifade ediliyor.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m. kara14 Eylül 2013 22:15

    başbakanın yerinde olsam ekibi dağıtmam. ülkenin ençok tek partiye ihtiyaç duyduğu bu dönemde sırf alınan bir karar gereği aday olamamalarını bir dönem daha erteleyebilirler. önümüzdeki süreç çok kritik bir süreç. bu döneme rastgele insanların gelmesi iyi olmaya bilir.

  • oguz14 Eylül 2013 21:49

    kim söyler bana...bu hukumet ulke menfaatleri için şunu şunu yapmıyor diye...bilen varsa söylesin de bizde bilelim...

  • oguz14 Eylül 2013 21:49

    kim söyler bana...bu hukumet ulke menfaatleri için şunu şunu yapmıyor diye...bilen varsa söylesin de bizde bilelim...

  • AHMET ÖZBİR.14 Eylül 2013 19:32

    Ya ,işte yusuf yusuf zamanları başladı mademki okadar kendine güveniyordun neden adamlarının istifasını isteyipte başkan adayı olmalarını istemedin nedeni meclisteki geöçire bileceğin yasaları geçiremiyecektinde ondan korkunun ecele faydası yok bende bir akp liolarak MUSTAFA SARIGÜL chp ye geçtiğinde oylarımızı sarıgül için CHP ye atacağız.

  • hacı14 Eylül 2013 18:33

    yiyin için ağalar, dikkat edin de cehennemde irin içmeyesiniz