BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık fonu tüm dünyada alım için hisse arıyor----

Varlık fonu tüm dünyada alım için hisse arıyor

Varlık fonu tüm dünyada alım için hisse arıyor
11 Haziran 2020 - 12:14 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyükleri arasında yer alan Abu Dhabi varlık fonu, tüm dünyada hisse senedi alımları için hazırlık yaptığını belirtti

Dünyanın en büyük varlık fonlarından biri, bir ihtimalle ABD'de olmak üzere daha fazla varlık almak için giderek artan nakit stokunu kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

232 milyar dolarlık varlığa sahip Abu Dhabi merkezli Mubadala Investment Co.'nun CFO yardımcısı ve birleşme ve satın alma biriminin yöneticisi Saeed Al Mazrouei, tüm dünyada hisse senedi yatırım potansiyellerine bakıyor.

Abu Dhabi varlık fonu, korona virüs pandemisinden dolayı küresel piyasalarda bu yıl başında görülen erime sırasına sert düşen hisse senetlerine yatırım yaparak, Norveç'ten Suudi Arabistan'a kadar diğer varlık fonlarının arasına katılacak.

Al Mazrouei, Bloomberg'de gerçekleştirilen mülakatta "Son iki yıldır hazırlık yapıyoruz. Farklı sektörlere ve varlık sınıflarına dağıtmak istiyoruz. Ben ABD piyasasının çok dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Sistematik risk görmüyoruz. Bankacılık sisteminde güçlü sermayelendirme öngörüyoruz." dedi.

Virüsün ekonomi üzerindeki etkisinin sürmesiyle birlikte ABD hisselerinde sert bir düşüş olabileceğini düşünen Al Mazrouei, S&P 500 Endeksi'nin kabaca yüzde 20 düşüşle 2,500 - 2,700 puan arasına gerileyebileceğini belirtiyor. Ancak Al Mazrouei'ye göre hükümet ve Fed'in teşvik önlemleri büyük bir ihtimalle Mart'ta görülen dip seviyelerin görülmemesini sağlayacak.

ABD hisseleri, Fed'in tahvil piyasasını likiditeye boğması ve Kongre'nin işletmeleri kurtarmak ve istihdamı korumak için ekonomiye trilyonlarca dolar enjekte etme planları yapmasıyla, Mart düşüğünden bu yana yüzde 43 yükselerek yılın neredeyse tüm kayıplarını sildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)