BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık Barışı'nda süre uzatılabilir----

Varlık Barışı'nda süre uzatılabilir

Varlık Barışı'nda süre uzatılabilir
20 Haziran 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şartlar gerektirirse varlık barışının süresinin uzatılabileceğini söyledi

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Bakan Şimşek, son günlerdeki toplumsal olaylar nedeniyle yaşanan sermaye kaçışını ve bununla bağlantılı olarak geçtiğimiz haftalarda Meclis’te kabul edilen Varlık Barışı Kanunu’nu değerlendirdi. Zaman'ın haberine göre, Varlık Barışı’nda süre uzatma yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olduğunu hatırlatan Şimşek, şunları söyledi: “Varlık barışını, özellikle dışarıdaki kaynakların Türkiye ekonomisine girişini sağlamak için iyi bir fırsat diye değerlendirdik. Birkaç yıl içinde Batı’daki bankaların da çok güvenli olmadığı, AB üyesi bankaların bile batabileceği ortaya çıktı. İkinci olarak özellikle G-20, OECD gibi kuruluşların yaptığı çalışmalarla bankalarda gizlilik, vergi kaçırmak için dışarıda tutulan paranın sanıldığı gibi gizlenemeyeceği, rekabeti bozucu uygulamaların artık minimize edilmesi için çok ciddi adımlar atıldı. Bizim vatandaşımız da dışarıda hesap tutabilir. Bu yasak değil. Önemli olan şu veya bu şekilde vergisini ödemesi. Uluslararası takas bankası niteliğinde bir banka var. Bu bankanın verilerine göre dışarıda 130 milyar dolar civarında Türk vatandaşlarının parası var. Amacımız bu paranın bir kısmını Türkiye ekonomisine kazandırmak. Son olaylar etkiler mi, ne kadar etkiler, doğrusu görmemiz gerekiyor. Böyle bir ihtiyaç doğarsa, şahsen sürenin uzatılmasına sıcak bakarım.” Öte yandan Maliye Bakanı Şimşek, Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı’nın ardından yapılan “Yeniden fiş toplamaya hazır olun” başlıklı haberlere Twitter hesabından cevap verdi. Eski uygulamanın tekrar gelmeyeceği mesajını aktaran ve “Yeniden fiş toplatmayacağız.” diyen Şimşek, “Vatandaşlarımızın eğitim gibi bazı giderlerini vergiden düşürme imkanı getiriyoruz.” dedi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BARIŞ20 Haziran 2013 09:10

    Varlık barışıyla sınırlı kalınmamalı vergiler en aza hatta zenginden alınsın daha doğru olur.Süre uzatırsın kaz gelecek yerden zaman esirgenir mi?