BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaVarlık balonuna karşı faiz artışı----

Varlık balonuna karşı faiz artışı

Varlık balonuna karşı faiz artışı
26 Şubat 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

Fed yöneticilerinden Tarullo, tehlikeli varlık balonlarına karşı faiz artışının bir seçenek olduğunu dile getirdi

ABD merkez bankası Fed’in yöneticilerinden Daniel Tarullo, tehlikeli varlık balonlarına karşı faiz artışının bir seçenek olduğunu söyledi. Fed'in sistemik riski önlemek için denetleyici araçlarının yanında faiz artışını da gözardı etmemesi gerektiğini hatırlatan Tarullo, son dönemde kredi piyasalarında şirket tahvilleri ve kaldıraçlı kredilerde risklerin bir miktar  arttığını söyledi.

Virginia’da konuşan Tarullo, finansal istikrarı tehdid eden bu tür gelişmelere karşı önceliğin düzenleyici araçlarda olduğunu savunarak, Fed'in politikalarının gelişmekte olan ülkelerdeki etkilerini de izlemesi ve endişelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tarullo, Amerikan merkez bankası tarafından erken bir Faiz artışına gidilmesinin toparlanmayı boğabileceği uyarısı da yaptı.

ABD'de işsizlik yüzde 6,6 seviyesine geriledi ve Fed üyeler tam istihdam durumunun ABD için yüzde 5,2 ile 5,8 aralığı olarak belirtiyor. Ülkede enflasyon ise geçtiğimiz yıl yüzde 1.1 ile merkez bankasının yüzde 2 hedefinin altında kaldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)