BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVarlık alımı azaltımına ne zaman başlanacak ?----

Varlık alımı azaltımına ne zaman başlanacak ?

Varlık alımı azaltımına ne zaman başlanacak ?
02 Temmuz 2021 - 08:11 www.finansgundem.com

IMF, Fed'ın varlık alım hızını azaltmaya 2022 yılının ilk yarısında başlaması, ilk faiz artırımının da 2022 yılının son çeyreğinde veya 2023 yılı başlarında yapılması gerektiğini bildirdi.

IMF, Madde 4 kapsamında ABD ekonomisi için hazırladığı gözden geçirme raporunu yayınladı. ABD ekonomisi için değerlendirmelerde bulunan IMF, temel projeksiyonların ve mali politika öngörülerinin gerçekleşmesi halinde varlık alım hızının yavaşlatılması ve faiz artırımına gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Tahminlerinde, ABD Kongresi'nin Başkan Biden'in altyapı yatırım, sosyal harcama ve vergi reform planlarını orijinal öneriye benzer bir büyüklük ve bileşim ile geçireceğini öngören IMF, ABD ekonomisinin 1984'ten bu yana görülen en yüksek büyümeyi yaşayacağını da tahmin etti.

IMF, ABD ekonomisi için Nisan ayında yüzde 4,6 olarak açıkladığı 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 7'ye çıkarırken, 2021 yılı büyüme beklentisini de yüzde 3,5'ten yüzde 4,9'a yükseltti. 2023 ve 2024 yılları için büyüme tahminlerini de yüzde 1,9 ve yüzde 1,7 oyarak sıraladı.

Enflasyon oranı için de tahminlerde bulunan IMF, 2021 yılında yüzde 4,3 olacağını öngördüğü enflasyonun 2022 ve 20237te yüzde 2,4'e seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor.

IMF'in ABD işsizlik oranları için 2021, 2022 ve 2023 dördüncü çeyrek tahminleri ise yüzde 4,4, yüzde 3,1 ve yüzde 3 olarak açıklandı.

IMF Başkanı Kristaline Georgieva düzenlediği basın toplantısında, ABD ekonomisinin 2022-2024 döneminde kümülatif olarak yüzde 5,25 büyümesini beklediklerini, gelir ve yaşam standartlarında kalıcı bir iyileşme üretileceğini öngördüklerini vurguladı.

Buna karşın Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in varlık alımlarının hızını yavaşlatmaya bu yıl başlamasına hazır olduğunu söyledi.

WSJ'ye verdiği röportajda "Ben varlık alımlarının azaltılması sürecinin başlatılması tarafındayım" diye konuşan Harker, varlık alımlarının azaltılmaya başlandığını görmek istediğini belirterek, "Ne kadar erken gerçekleşir ise o kadar iyi. Ancak bunun yavaş ve muntazam bir süreçle başladığını görmek istiyorum" diye konuştu.

Harker bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil.

Demecinde, Fed'in Hazine kağıdı ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarını eşit şekilde azaltması gerektiğine inandığını belirten Harker, "Eğer varlık alımı azaltım sürecine başlarsak, bunu basit tutmalıyız" diye konuştu. Varlık alımlarını azaltımının 12 aylık bir süreç olması gerektiğini de belirten Harker, "Eğer her ay 10 milyar dolar azaltırsak 12 ayda tamamlarız. Bunun makul olduğunu düşünüyorum" dedi.

Varlık alımları azaltımının Fed faiz artırımlarına başlamadan önce tamamlandığını görmek istediğini de ifade eden Harker, "Benim tahminim Fed Faiz oranlarına 2023'e kadar dokunmayacağımız yönündeydi ve hala o noktadayım" diye konuştu.

Altında gözler ABD verisinde

Petrolde yatay seyir

Asya borsalarında Çin ve Hong Kong negatif ayrıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)