BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakVanderbilt malikanesi 52,5 milyon dolara satıldı----

Vanderbilt malikanesi 52,5 milyon dolara satıldı

Vanderbilt malikanesi 52,5 milyon dolara satıldı
30 Haziran 2022 - 18:15 www.finansgundem.com

Bir dönem ABD’nin en zengin ailesi olan Vanderbilt Ailesi’nin yaptırdığı New York Manhattan’daki malikane 52,5 milyon dolara alıcı buldu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en ünlü ailelerinden olan Vanderbilt Ailesi’nin üyeleri için 1930 civarında inşa edilen New York’un Manhattan bölgesindeki bir malikane 52,5 milyon dolara satıldı. Wall Street Journal’ın haberine göre Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’ndaki malikaneye 2019 yılında 68 milyon dolar teklif verilmişti

İngiliz Antikacı Carlton Hobbs satışa çıkardığı evini aynı zamanda antika koleksiyonları için galeri olarak kullanılıyordu. WSJ’nin haberinde malikaneyi 52,5 milyon dolara satın alan kişinin kimliği açıklanmadı.

Yaklaşık 2.136 metrekarelik malikane, ABD Ulusal Tarihi Mekanlar Sicili'ne göre, New York’un önde gelen ailelerinden Vanderbilt ailesinin bir üyesi II. William Kissam Vanderbilt ve eşi Virginia Graham Fair Vanderbilt için inşa edildi. Hobbs, mülkü 2002 yılında, Fransızca-İngilizce iki dilde eğitim veren bir okul, Lycée Français de New York'tan 10,6 milyon dolara satın aldı. Malikane daha önce Romanya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Misyonu'na ev sahipliği yapıyordu.

Kireçtaşından yapılan 5 buçuk metre yüksekliğindeki malikane şu anda çoğunlukla ticari bir alan olarak kullanılıyor. Ancak malikane, bir aile evine geri dönüştürülebilir nitelikte. Hobbs'un sözcüsü, mülk sahibinin binanın yaklaşık %30'unun evi olarak kullandığını söyledi. Sözcü, Hobbs'un başka bir tarihi koruma projesi üstlenmeyi planladığı için malikaneyi sattığını söyledi.

Anlaşma, New York şehri içerisinde son iki yılın en büyük satışlarından biri olma niteliğini taşıyor. Kayıtlara göre eski bir finansçı olan ve çocuk tacizi suçlamaları sürecinde hapishanede intihar eden Jeffrey Epstein’in New York’taki evinin 51 milyon dolara satıldığını gösteriyor.

Vanderbilt Ailesi

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Vanderbiltler bir zamanlar Amerika'nın en zengin ailesiydi. Cornelius Vanderbilt, 1877'de öldüğünde ABD’nin en zengin insanıydı. Daha sonra oğlu William’ın kontrolüne geçen servet William’ı 1885’teki ölümüne kadar Amerika’nın en zengin insanı yaptı. Vanderbiltlerin iktidarı 20. yüzyılın ortalarına kadar sürdü. Ardından aileye ait New York’un ünlü 5. Cadde’sideki 10 malikane yıkıldı ve Vanderbiltlerin sahibi olduğu birçok ev müzeye dönüştürüldü. Ailenin son neslinden bugün tanınmış olan tek isimse CNN International’ın ünlü spikeri Anderson Cooper.

Pedofili milyarder Epstein ve suç ortağı Maxwell'in davasında flaş gelişme!

 

Kovid nedeniyle metropollerden kaçanlar geri dönemiyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)