BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVan'da silajlık mısırdan yüzde 80 verim alındı----

Van'da silajlık mısırdan yüzde 80 verim alındı

Van'da silajlık mısırdan yüzde 80 verim alındı
06 Ekim 2022 - 09:55 www.finansgundem.com

Van'ın Saray Belediyesi tarafından, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) kaynaklarıyla yüzde 100 hibeyle hayata geçirilen "Yem Bitkileri Üretim ve Paketleme" projesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

"Yem Bitkileri Üretim ve Paketleme" projesiyle, 600 dönümlük alana ekilen silajlık mısırda yüzde 80 verim alındı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yunus Ataman, ilçenin en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu vurguladı. Bölgenin tarımsal alanda gelişmesi için silajlık mısır ekimin yaygınlaşmasının önemli olduğunu söyleyen Ataman, şöyle konuştu:

Saray Belediyesi olarak çiftçilerimize destek olmak, yem bitkileri konusunda yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek ve mevcut alanda daha iyi gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla 'Yem Bitkileri Üretim ve Paketleme' projesini hazırladık. Projemizin kabul edilmesiyle ekim, biçim makinelerini tedarik ettik ve bu makineleri çiftçilerin hizmetine sunduk. Bu sene çiftçilerimizin ekeceği alanlarda yüzde 100 hibe tohum desteği de sağlayarak yaklaşık 600 dönüm alanda silajlık mısır ekimi gerçekleştirdik. Şu anda hasadı yapılıyor. Çiftçilerimizin memnun olması bizi de ziyadesiyle mutlu etti.Gelecek yıl yine tohum desteğinde bulunacağız, projemizi daha geniş bir alana yayarak bin dönümün üzerinde bir alanda silajlık mısır üretim ve paketleme işlemini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Çiftçilerden Mahmut Sağlam, silajlık mısır ekiminde yüzde 80 verim aldığını belirterek, "Çok su isteyen bir ürün, verimi de iyi. Tarlamda 45-50 tona yakın verim bekliyorum. Buğdaya göre daha verimli" diye konuştu.

Tarım sektöründen rekor ihracat

 

TMO uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak

 

Pirinç ve bakliyat fiyatlarında artış

 

AB, et ve süt üretiminde düşüş bekliyor

 

Çeltik alım fiyatları açıklandı

 

Irak'ta tarıma elverişli araziler azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)