BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVahşet! Türkler yandı ----

Vahşet! Türkler yandı

Vahşet! Türkler yandı
10 Mart 2013 - 12:46 www.finansgundem.com

Almanya'nın Stuttgart’ta Türkiye kökenli bir ailenin evinde dün gece çıkan yangında çok sayıda ölü var

Almanya’nın Stuttgart yakınlarındaki Backnag kasabasında çıkan yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 8’e çıktı. Ölenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık). Yangın sonucu İbrahim Soykan'ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi. Stuttgart Türk Toplumu (TGH) Başkanı Gökay Sofoğlu, binanın eski bir deri fabrikası olduğunu ve binanın en alt katında bir Türk kahvesi bulunduğunu ifade ederek, “Hangi şartlar olursa olsun, vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi üzücü bir durum, umarım kundaklama olayı değildir” dedi. Türk vatandaşların Almanya’da ne tür binalarda oturduklarının da gözönüne alındırılması gerektiğini söyleyen Sofoğlu, binada daha fazla kişinin oturma ihtimali olduğunu kaydetti. Öte yandan Stutgart Başkonsolosu Türker Arı olay yerince incelemeler yapıyor. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun da olay yerine gelmesi bekleniyor.
GERÇEK NEDEN AÇIKLANSIN
Yurtdışında yaşayan Türkler’den de sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’dan; yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını beklediklerini ifade etti. Bozdağ, Twitter’da Almanya’da çıkan yangına ilişkin “Almanya Backnang’ta bir evde çıkan yangında 7 kardeşimizin vefatı hepimizi üzdü. Allah rahmet etsin. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi. Bozdağ ayrıca ifadeleri paylaştı: “Almanya’daki yangın hadisesinin çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Almanya’dan;, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.”
ALMANYA BÜYÜKELÇİCİ KARSLIOĞLU: 8 TÜRK VATANDAŞIMIZIN HAYATINI KAYBETMESİ FACİA
Türkiye'nin Almanya Büyükelçici Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya'nın Backnang kentinde çıkan yangında 8 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesini “facia” olarak değerlendirirken, olay yerine gideceğini açıkladı. Karslıoğlu, Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentinde yaşayan Türk kökenli bir ailenin evinde dün gece çıkan yangında 8 Türk vatandaşının yaşamını yitirmesinin üzücü olduğunu söyledi. Olay yerine gitmek üzere havaalanında bulunduğunu belirten Karslıoğlu, “Derinden yaralandık. Olay bütün yönüyle bir facia. Krimial polis şu an araştırıyor. Soğukkanlı olmak ve provokasyonlara gelmemek gerekir. Daha sonra ayrıntılı bir şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)