BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUzman ekonomist: ABD ekonomisi 2021’de hızla yükselebilir----

Uzman ekonomist: ABD ekonomisi 2021’de hızla yükselebilir

Uzman ekonomist: ABD ekonomisi 2021’de hızla yükselebilir
09 Eylül 2020 - 09:49 www.finansgundem.com

Mogan Housel, 2021 yılında ABD ekonomisininin İkinci Dünya Savaşı sonrasında olduğu gibi hızla yükselebileceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Davranışsal iktisat uzmanı Morgan Housel, ABD ekonomisinde, 2021 yılında korona virüs sonrası iyileşme görülebileceğini söyledi. Housel bu iyileşmenin İkinci Dünya Savaşı sonrası gerçekleşen ekonomik yükselişle benzerlikler taşımasını bekliyor.

Housel, “bence gözden kaçırılan ya da yeterli oranda önem verilmeyen şey ihtimaller. 2021 yılı için ihtimaller, şimdi baş etmek zorunda olduklarımızı düşününce komik gelebilir ancak, ekonominin tarihteki en iyi yıllarının başlangıcı olabilir” dedi.

ABD ekonomisi korona virüs pandemisinden büyük oranda zarar gördü. İş yerlerinin kapatılması ve diğer kısıtlamalar, virüsün yayılmasını önleme amacı taşıyan bu önlemler, istihdam piyasasına büyük zarar verdi ve günlük hayatı zedeledi. Ülkede işsizlik nisan ayında %15’e yükseldi ancak ağustos ayında %8,4 seviyelerine geriledi. Yaşanan sağlık krizine yanıt verebilmek için ABD’nin politika yapıcıları, zorluk içindeki ekonomiyi desteklemek amacıyla birçok ekonomik yardım önlemleri aldı. Aslında bu, gelecek yıl ABD ekonomisini canlandıracak olan, pandemiden kaynaklanan faktörlerden biri.

Housel,”evlerinden çıkmak ve tatile gitmek, bir restorana gitmek için çok istekli olan insanların bastırılmış taleplerini düşünün. Ve bunu hem Fed’den hem de meclisten gelen büyük miktardaki teşviklerle birleştirin” dedi.

“Bu ikisi bir araya geldiğinde, eğer önümüzdeki haftalarda ya da aylarda bir korona virüs aşısı bulunursa, 2021 yılında İkinci Dünya Savaşı sonrası yaşanana benzer bir ekonomik atmosfer oluşacak” dedi.

1940’lı yılların ortalarında, Housel’e göre, ABD ekonomisi odağını savaşa çevirmişken, harcamalarda bir artış vardı, dönemin Başkanı Franklin D. Roosevelt bunu “demokrasinin cephaneliği” olarak tanımlamıştı.

CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Tüketim mallarına inanılmaz bir talep artışı vardı çünkü savaş sırasında her şey kapalıydı. Dönemin hükümetinin ekonomik teşvik paketleri, 50’li ve 60’lı yılların ekonomik canlılığına zemin hazırladı” dedi.

En son kitabı Paranın Psikolojisi salı günü yayınlanan Housel, gelecek yıl bu seviyelerde bir ekonomik iyileşmenin “temel tahmini” olmadığını söyledi. Ancak “şimdiki duruma dair oldukça fazla karamsarlık var, haklı bir karamsarlık ancak 2021’in ne kadar iyi olabileceğini gözden kaçırıyoruz” dedi.

Mart ayının korona virüs düşüşlerinden çıkışı destekleyen dev teknoloji hisselerindeki düşüş devam ederken, Housel yatırımcılara yol göstermesi için bir kez daha geçmişi hatırlattı.

Housel, “bir yatırımcının yapabileceği en önemli şey, amatör ya da profesyonel olsun, piyasa volatilitesinin uzun tarihini anlamak ve böyle bir şey yaşandığında bunun bir süre sonra ne kadar normal göründüğünü fark etmek” dedi.

“Ortalama olarak hisse piyasası, son 100 yılda, her yıl en azından %10 oranında düşüş yaşadı ve her iki ya da üç yılda da %20’lik düşüşler gördü. Dolayısıyla böyle bir düşüşle karşılaştığınızda piyasaların darbe aldığı ya da ekonomide bir şeylerin ters gittiği anlamı çıkmıyor. Bu uzun vadeli getiriler sağlamamız için ödememiz gereken bir bedel.”

Okulların kapanmasının ABD’ye faturası 15 trilyon

 

ABD'de tüketici kredileri beklentilerin altında kaldı

 

ABD ekonomisi erken mi toparlanıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)