BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzaktan çalışma finansal avantaj mı?----

Uzaktan çalışma finansal avantaj mı?

Uzaktan çalışma finansal avantaj mı?
15 Ekim 2021 - 18:02 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte hızla yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulaması hayatımızın birçok alanını değiştirdi. Peki uzaktan çalışma, finansal olarak avantaj sağlıyor mu?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi birçok kişinin hayatında oldukça fazla alanı değiştirdi: İş, okul, ebeveynlik, ilişkiler, sosyalleşme ve finans. Pandeminin ilk etkileri ise evlerde görüldü. Evler çocuklar için okul, çalışanlar için ofis haline geldi. Uzaktan çalışmaya geçiş, bazı sorunlara rağmen kolay ilerledi. Uzaktan çalışmak, günü daha rahat ayakkabılarla geçirmek ya da rahat bir kafede çalışmak gibi avantajların dışında da fayda sağladı.

Forbes’un haberine göre doğru ve stratejik bir yaklaşımla uzaktan çalışma, çalışanların finansal durumunu da geliştirebilir. FlexJobs tarafından yapılan bir araştırmaya göre, evden çalışanlar 4 bin dolar kara geçebilir. Bu tasarruf ise daha büyük finansal kararlarda kullanılabilir. Çalışanlar borçlarını daha hızlı öderken, zor ulaşılacak finansal hedeflerine de daha kolay erişebilirler.

İşe gitmek için yolculuk yapmaya gerek kalmadı

Uzaktan çalışmanın en büyük avantajlarından bir tanesi, çalışanların ofise gitmek için yolculuk yapma zorunluluğunu ortadan kaldırması oldu. Bu durum fiziki yorgunluğu ortadan kaldırdığı gibi, çalışanların cepleri için de faydalı oldu. Benzin masrafları, toplu taşıma ücretleri, otopark ücretleri ve araç bakımı gibi masraflar düştü. Bununla birlikte her gün trafikte geçirilen süre azaldı.

Taşınma fırsatı

Evden çalışma birçok alanda esneklik sağlıyor. Bunlardan bir tanesi de nerede yaşayacağınız konusunda ortaya çıkıyor. Evden çalışanlar artık işe yakın olmak amacıyla şehir merkezlerinde yaşamak zorunda değil. Finansal açıdan, şehir merkezinden banliyölere taşınan kişiler avantaj elde ediyor. Uzaktan çalışmayla kişiler hayatlarında olumlu değişimler yapabiliyor. Maaşların düşük olduğu bir bölgede yaşayanlar için de yeni fırsatlar sunuyor.

Günlük masraflar düştü

Tasarruf etmenin en kolay yollarından bir tanesi daha az harcama yapmak. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre her sabah kendi kahvenizi yaptığınızda ya da öğlen yemeklerini evde yediğinizde oldukça büyük bir masraftan kurtulmuş oluyorsunuz. Çalışanlar bu parayı ayırarak ne kadar birikim yapabildiklerini görebilir. Uzaktan çalışma beslenmeyi de çok daha ucuz ve sağlıklı hale getiriyor. Bununla birlikte ofis hayatında kullanılan giysilere de gerek kalmıyor. İş kıyafetlerinin maliyeti de uzaktan çalışmayla birlikte ortadan kalkmış oluyor.

Uzaktan çalışma devam edecek mi?

İşverenler halen ofise dönüşün avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendiriyor. Ancak uzaktan çalışmanın, iş hayatının önemli bir parçası haline geldiği oldukça açık. İnsan kaynakları departmanları uzaktan çalışanlara destek vermek için adımlar atıyor. Şirketler de giderek uzaktan çalışmayı yeni normal olarak görüyor. Şirket sahipleri için de uzaktan çalışma fırsatlar sunuyor. Uzaktan çalışma pandemi sonrasında hayatımızdan çıkmayacak. Uzaktan çalışanların sayısının yeni bir anket çalışmasına göre 2021 yılında ikiye katlanması bekleniyor. Uzaktan çalışanlar için esneklik dönüştürücü olabilir.

Bu diziyi baştan sona izleyene 5 bin sterlin!

 

İngiltere’de temassız ödemede yeni dönem başladı

 

Dev bankalar ve fintekler arasında uçurum büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)