BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere’de temassız ödemede yeni dönem başladı----

İngiltere’de temassız ödemede yeni dönem başladı

İngiltere’de temassız ödemede yeni dönem başladı
15 Ekim 2021 - 15:39 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde yani son iki yılda, İngiltere’de temassız ödeme limiti iki kez arttı, ilki Nisan 2020'de 30 sterlinden 45 sterline bugün ise 100 sterline yükseldi.

FINANSGUNDEM.COM

Bugün İngiltere'nin temassız ödeme limiti işlem başına 100 sterline yükseliyor. Mart 2021'de Maliye Bakanı Rishi Sunak , mevcut sınırı iki katından fazlasına çıkarma planlarını açıklamıştı.

Pandemi sürecinin başında önce 30 sterline daha sonrada 45 sterline yükseltilmesinden yaklaşık bir yıl sonra yeni artış yürürlüğe girdi. İlk limit artışından sonra temassif ödeme oranında yüzde 35’e varan bir artış yaşanırken, şimdi, tüm işlemlerin yaklaşık yüzde 90'ı temassız ödeme yöntemi kullanılarak yapılıyor.

Bazı bankalar ve müşteriler yüksek oranda artan temassız ödeme limitini eleştirirken İngiliz bankalar bu konuda esnek bir uygulama sunuyor. Lloyds, Halifax ve Bank of Scotland gibi bankalar limit miktarını müşterinin tercihine bırakıyor. Müşteriler kendi limitlerini 100 sterlinden sıfıra kadar kendisi tayin edebilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)