BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Uykusuzluk çeken çocukların sorunu yetişkinlikte de sürüyor'----

'Uykusuzluk çeken çocukların sorunu yetişkinlikte de sürüyor'

'Uykusuzluk çeken çocukların sorunu yetişkinlikte de sürüyor'
21 Şubat 2022 - 12:24 www.finansgundem.com

Dokuz yaşında yaklaşık yedi saat veya daha az uyuyan çocukların, çocukluk döneminde normal uyuyanlara kıyasla, yetişkinlikte (ortalama yaş 24) uykusuzluk geliştirme olasılığının yaklaşık iki buçuk kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

CNN tarafından yayınlanan araştırmaya göre ergenlik döneminde uykusuzluk yaşayanların, normal uyuyan ergenlere kıyasla, ergenlik döneminden sonra semptomlarının kötüleşme olasılığının beş buçuk kat daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Araştırmacılar çalışmalarının, uykusuzluk semptomlarının çocukluktan yetişkinliğe kadar olan gelişim yollarını öznel ve nesnel ölçümlerle tanımlayan ilk uzun vadeli çalışma olduğunu söyledi.

Çalışmanın baş yazarı, psikiyatrist ve Pennsylvania Üniversitesi Davranışsal Uyku Tıbbı Programı yöneticisi Julio Mendoza şunları kaydetti: “Önceki çalışmalarımıza da dayanarak, 9 yaşındaki çocukların yaklaşık yüzde 40'ında 24 yaşına dek uykusuzluk semptomlarının devam etmesini beklemiyorduk. Bu, daha önce düşünülenden çok daha yüksek bir yüzde.”

Mendoza, “Uykusuzluk semptomlarının yaşla birlikte kaybolacak iyi huylu şikayetler olduğunu varsaymamalıyız ve ergenlik dönemini semptomların kronik bir klinik duruma dönüşmesini etkileyen kritik bir gelişim dönemi olarak görmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Araştırmaya katılanların 2000 – 2005 yılları ve 2010 – 2013 yılları arasındaki laboratuvar ziyaretlerinde, uyku sırasında beyin dalgalarını, kandaki oksijen seviyesini, kalp atış hızını, solunumu, bacak ve göz hareketlerini kaydeden polisomnografi cihazı ile 21:00 – 23:00 ila 06:00 – 08:00 saatleri arasında izlediler.

2018 ve 2021 arasında gerçekleştirilen üçüncü ankette, tüm katılımcılar yetişkinliğe ulaşmış ve genellikle günde üç buçuk ila 11 saat arasında uyudukları tespit edilmişti.

'Uyku sorunları, kalp hastalığı riskini yüzde 141 artırıyor'

 

Uyku bozukluğuna hızlı teşhis

 

Az uyku Alzheimer'a yakalanma riskini artırıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)