BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUygarlığa karşı en büyük tehdidi açıkladı----

Uygarlığa karşı en büyük tehdidi açıkladı

Uygarlığa karşı en büyük tehdidi açıkladı
23 Aralık 2021 - 16:20 www.finansgundem.com

Tesla CEO'su Elon Musk, modern uygarlığa yönelik en büyük tehdidin 'farkındalık' olarak da tanımladığı 'siyasi doğruculuk' olduğunu söyledi.

Komedyen Dave Chappelle'e verdiği röportajda Musk, "'Farkındalık, özünde bölücü, dışlayıcı ve nefret uyandırıcıdır. En basit haliyle, kaba insanlara... kaba ve zalim olmaları için sahte erdemlerle zırhlanmış bir kalkan verir" ifadelerini kullandı.

Tesla'daki hisselerini satma kararının arkasında duran ünlü milyarder, dünyanın en değerli otomobil markası olan şirketteki hisselerinin yüzde 10'unu satma planına ulaşmak istediğini söyledi. Musk, Babylon Bee'ye verdiği röportajda konuya dair, "Yaklaşık yüzde 10'a yakın hisse sattım ve burada son derece gerçekçi olmaya çalıştım" dedi.

''Kınama ve nefretle dolu, mizahsız bir toplum mu istiyoruz? Farkındalık temelde komediyi yasadışı yapmak istiyor, ki bu hiç hoş değil'' diyen Musk, Kaliforniya'da 'birşeyleri halletmenin gittikçe daha da zor haline gelmesi'nden yakınarak, "Kaliforniye eskiden fırsatlar diyarıydı ancak şimdi...daha çok bir tür aşırı düzenleme, aşırı dava, aşırı vergilendirme diyarı haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Mars'ı kolonileştirmeye yönelik ilgisini dile getiren ünlü girişimci, Amerika'nın Ay'a dönme planlarının bir parçası olarak SpaceX'in gelecek yıl yörünge uçuşları gerçekleştirme hazırlıklarından bahsetti.
Forbes'un milyarderler listesine göre, Güney Afrika doğumlu 50 yaşındaki girişimci, korona virüs salgını sırasında servetini 250 milyar doların üzerine ulaştırdı ve 2021'de Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bırakarak dünyanın en zengin insanı oldu.

Stephen King'in Elon Musk'la ilgili sözlerine tepki

 

Elon Musk: Metaverse ve Web 3.0 abartılıyor

 

Musk, Tesla hisseleri satışında sona yaklaşıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)