BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUsta sanatçı ikinci kez kanserle mücadele ediyor----

Usta sanatçı ikinci kez kanserle mücadele ediyor

Usta sanatçı ikinci kez kanserle mücadele ediyor
18 Nisan 2023 - 13:07 www.finansgundem.com

87 yaşındaki usta sanatçı Aydemir Akbaş, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından ikinci kez kansere yakalandığını açıklamış ve sevenlerini üzmüştü. Bir süredir kanser tedavisi gören Aydemir Akbaş, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu


87 yaşındaki oyuncu Aydemir Akbaş, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını açıklamıştı. Usta oyuncu, geçtiğimiz günlerde görüntülendi. Kanserle mücadele eden Akbaş, sağlığı hakkında açıklama yaptı.

"DOKTORLAR MEMNUN"

Akciğer kanseri tedavisi gören Akbaş, son durumuyla ilgili şu sözleri dile getirdi:
"Dört tane kemoterapi geçireceğim. Şu an gidişat iyi, doktorlar memnun. Aşağı yukarı ben de memnunum, sadece biraz kilo verdim. Onu da halledeceğiz. Ben alışığım, ikinci kanserim. İnatçıyım."

"BUNU DA YENERİM"

Usta oyuncu daha önce hastalık sürecinde kendisiyle ilgili yapılan yorumlarla ilgili şunları söylemişti:
"Benim huyumu biliyorlar. Ben kimseyi aramam, kimseye söylemem. Ailem bile bilmiyordu ama biri yazmıştı. Ben de dayanamadım sosyal medyada açıklama yaptım sonra.


Ulan beni üç kere öldürdüler bir tarihte. Geçer elbet bu durumda. Bu ikinci kanser. İlkini yendim, bunu da yenerim."

BÖYLE DUYURMUŞTU...

Usta oyuncu Aydemir Akbaş'tan kötü haber gelmişti. 86 yaşındaki Akbaş, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını duyurmuştu.

Aydemir Akbaş, kötü haberi yayınladığı Instagram hesabından şu ifadelere yer vermişti:

"Herkese merhaba. Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim Sn. Dursun Buğra kontrolünde başladı. Şuan Kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam… Sevenlerime, yakınlarıma selamlar sevgiler. "

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in eski eşi ve kızı Elif Ada'nın annesi Ayşegül Yıldız, geçen haftalarda Aydemir Akbaş'ı ziyaret etmişti.

Ayşegül Yıldız, Aydemir Akbaş ile buluşmasından bir kareyi sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşmıştı.

Yıldız paylaşımında, "O her zamanki gibi, yerinde duramayan ateş böceği gibiydi yine. Bu sıkıntılı ve zor zamanlardan geçerken onu görmek iyi geldi. Özlemiş, özlemişim" ifadelerine yer vermişti.
87 yaşındaki sanatçı da Ayşegül Yıldız'a, "Ayağına sağlık. Çok mutlu ettin, var ol" yorumuyla teşekkür etmişti.

Akbaş geçen günlerde hakkında çıkan asılsız haberlere şu sözlerle sitem etmişti:

"Herkes arıyor, yakınlarım merak ediyor, üzülüyor. Böyle hassas bir durumda öldü, yoğun bakımda gibi haberlere itibar etmeyin. Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın diye durumumu sosyal medyada açık açık anlattım. Tedavim henüz başlamadı. En uygun ilaç aranıyor. O ilaç bulunduğu takdirde, 5-6 seans kemoterapi yapılacak. Geçen sefer de gırtlak kanserini yenmiştim. Bende hem Arnavutluk hem de Lazlık var, inadım inat kanseri yeneceğim."

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş 25 Şubat 1936'da İstanbul'da doğdu Arnavut asıllı Türk senarist, yönetmen, oyuncu, gazeteci ve spor yazarı. 1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olarak İstanbul'da doğan Akbaş, Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Gazetecilikten sonra tiyatro oyunculuğuna başlayarak Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı.

Aydemir Akbaş sinemayla 1964'te Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile geçti. Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

1968 yılında Ayfer Feray–Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosunun ortaklarından biri oldu. Burada Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol aldı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği "Avrupalı" Ekim 2007'de rekor sayıda kopya ile gösterime girmiştir. Aydemir Akbaş oyuncu olarak 125 filmde görev yaparken, 7 kez de yönetmenlik koltuğuna oturmuştur.
Son filmi Şafak Sezer ile ün yapan Kolpaçino 3. Devre'dir. 40'ı komedi olmak üzere 127 filmde rol aldı, 8 filmin yönetmenliğini yaptı, 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Ayrıca birçok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

Türkiye'nin yaşayan en eski spor yazarlarından biridir. Aynı zamanda Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesidir.

Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek'le iki kez boşanmış, üç kez evlenmiştir.

Ünlü oyuncu TİP’ten milletvekili adayı oldu

 

Usta oyuncu Köksal Engür'den kötü haber

 

Usta oyuncu Haluk Bilginer'den sevenlerine kötü haber!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)