BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÜst düzey yöneticilerin beklentileri----

Üst düzey yöneticilerin beklentileri

Üst düzey yöneticilerin beklentileri
07 Ağustos 2013 - 11:50 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu Araştırma Dairesi tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Beklenti Anketi’nin sonuçları açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu Araştırma Dairesi tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Beklenti Anketi’nin sonuçları açıklandı. Sermaye piyasasında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile payları Borsa İstanbul A.Ş’de (BIST) işlem gören şirketlerin yöneticilerinin temel makroekonomik değişkenlere ve sermaye piyasasına yönelik algılama ve beklentilerinin izlendiği anket 260 üst düzey yönetici tarafından yanıtlandı. İşte sonuçlar:
Gösterge bono faizine ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların %46’sı artış beklerken, %44’ü değişim beklemiyor. Önümüzdeki altı aylık ve bir yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı ise sırasıyla %49 ve % %41 oldu.
Katılımcıların %52 ile çoğunluğu önümüzdeki ay ABD dolarında değişim beklemiyor. Haziran ayı sonuçlarında %59 olan artış bekleyen katılımcıların oranı bu ay %32 olarak gerçekleşti. Altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı ise %47 oldu.
Euroya ilişkin olarak katılımcıların %57’si önümüzdeki ay değişim beklemiyor. Haziran ayı sonuçlarında %50 olan artış bekleyen katılımcıların oranı bu ay %28 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki altı aylık dönemde değişim beklemeyen ve artış bekleyen katılımcıların oranı %40 ile aynı seviyede. Önümüzdeki bir yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %42’ye ulaştı.

Katılımcıların %50’si önümüzdeki ay BİST 100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemiyor. Haziran ayı sonuçlarında %49 olan düşüş bekleyen katılımcıların oranı bu ay %27 olarak gerçekleşti. Altı aylık dönem için katılımcıların %43’ü değişim beklemiyor. %48’i yıllık dönemde artış beklediğini bildirdi.

BİST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %55 ile çoğunluğu önümüzdeki ay değişim beklemiyor. Altı aylık dönemde katılımcıların %47’si değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %48’e ulaştı.

Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %45 ve %56 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların %53’ü önümüzdeki ay özel sektör borçlanma araçlarının ihracına yönelik koşullarda değişim beklemiyor. Önümüzdeki altı ay ve bir yıl için iyileşme beklentisi ağırlık
kazanırken, katılımcıların %51’si önümüzdeki altı ayda, %60’ı ise önümüzdeki bir yılda iyileşme beklediğini belirtti.

Yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak katılımcıların %56’sı önümüzdeki ay, %41’i önümüzdeki altı ay değişim beklemiyor. Yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %44 olarak gerçekleşti. Haziran ayı sonuçlarında %46 olan bir aylık dönemde yabancı yatırımcı oranında düşüş bekleyen katılımcıların oranı bu dönem %32 oldu.

Katılımcıların %60 ile çoğunluğu önümüzdeki ay reel kesimin borçlanma durumuna ilişkin olarak değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için borçlanma durumunda artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %42 ve %50’ye ulaştı.

BİST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcıların %65’i önümüzdeki ay, %48’i önümüzdeki altı ayda değişim beklemiyor. Yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı %48’e ulaştı.

Katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay, %53’ü önümüzdeki altı ay, %46’sı ise önümüzdeki bir yıl BİST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin olarak değişim beklemiyor. Önümüzdeki bir yıllık dönem için işlem hacminde artış yaşanacağı beklentisine sahip katılımcıların oranı ise %43 oldu.

VOB işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların %60’ı önümüzdeki ay, %43’ü önümüzdeki altı ay değişim beklemiyor. Yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı %54’e ulaştı.

Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %58’i önümüzdeki ay değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %45 ve %58’e ulaştı.

Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %45’i değişim beklemiyor. Altı aylık ve yıllık dönemler için artış beklentisi sırasıyla %63 ve %70’e ulaştı.

MKYO net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %61’i önümüzdeki ay, %43’ü önümüzdeki altı ay değişim beklemiyor. Yıllık dönem için aynı oran %34 olarak gerçekleşti, artış beklentisi ise %54’e ulaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)