BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Usame Rabi: 113 gemi sabah çift yönlü kanaldan geçti----

Usame Rabi: 113 gemi sabah çift yönlü kanaldan geçti

 Usame Rabi: 113 gemi sabah çift yönlü kanaldan geçti
30 Mart 2021 - 09:36 www.finansgundem.com

Süveyş Kanalı Kurumu Başkanı Usame Rabi, kanaldaki gemilerin Pazartesi akşam saat 18.00’a kadar çift yönlü olarak geçiş yapacağını açıkladı.

Usame Rabi düzenlediği basın toplantısında, 113 bin konteynerlik Panama bandıralı geminin karaya oturma olayında hiçbir mürettebatın yaralanmadığını, petrol sızıntısı yaşanmadan geminin hareket ettiğini ve konteynerlerin sağlam olduğunu belirtti. Dünyada ilk kez bir geminin kargosu boşatılmadan yüzdürüldüğünü ifade eden Rabi, kanalda yaşanan krizin başka bir ülkede yaşanması durumunda çözümünün 3 ay süreceğini ifade etti.

Kanaldaki 113 geminin yerel saatle sabah 08.00’a kadar iki yönlü olarak geçtiğini aktaran Rabi, gemilerin bu hızla geçiş yapmasıyla kanaldaki sıkışıklığın üç buçuk günde biteceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Günün erken saatlerinde Ever Given gemisi yeniden yüzdürüldü ve gemi incelenmesi için Göller Bölgesi’ne çekildi.

DPA’nın haberine göre, gemi, geçtiğimiz Salı günü karaya oturarak dünyanın en yoğun ticaret yollarından biri olan Süveyş Kanalı’nın kapanmasına neden oldu. Yetkililer ilk açıklamalarda, kazanın, Mısır’da yaşanan toz fırtınasından kaynaklanan görüş açısı zorluğundan ve 40 deniz miline ulaşan rüzgardan dolayı geminin karaya oturduğunu açıkladı.

Süveyş Kanalı'nda gemi trafiği açıldı

 

Süveyş Kanalı krizi hakkında merak edilen 10 soru

 

Süveyş açıldı, Los Angeles tıkandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)