BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUrfa'da ucuz dolar çetesi operasyonu----

Urfa'da ucuz dolar çetesi operasyonu

Urfa'da ucuz dolar çetesi operasyonu
30 Haziran 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Urfa'da vatandaşı 'Suriye doları' satmakla dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi

Şanlıurfa’da ‘Suriye doları’ satma teklifiyle yaklaştıkları kişileri binlerce lira dolandıran bir şebeke çökertildi. Şanlıurfa, Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı operasyonda 6 kişi yakalanarak tutuklandı. Zanlıların 8 ayrı olayda 1 milyon 600 bin liralık vurgun yaptıkları belirlendi.

Soruşturma dosyasına göre aralarında bir muhtar ve Suriye uyruklu ‘bankacı’ rolündeki bir kişinin bulunduğu şebeke üyeleri, gözlerine kestirdikleri kişilere ‘Suriye’deki iç savaştan kalan ucuz dolar var’ diyerek düşük bedelle dolar temin etmeyi vaad ediyorlardı. İlk seferde getirdikleri iki-üç bin dolar ile kurbanlarının güvenini kazanan şebeke üyeleri daha sonra büyük miktar için aldıkları parayla kayıplara karışıyordu.  

Milyonluk vurgun

Şebeke bu şekilde gerçekleştirdiği 8 olayda 1 milyon 600 bin lira dolandırdı. Bir mağdurun şikâyeti üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı ve jandarmanın yürüttüğü operasyonla şebeke üyeleri gözaltına alındı. Zanlılar ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.(Musa Kesler/Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)