BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlülerin tapu bilgilerini sızdıran memurlara hapis----

Ünlülerin tapu bilgilerini sızdıran memurlara hapis

Ünlülerin tapu bilgilerini sızdıran memurlara hapis
11 Mart 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Fatih Tapu Müdürlüğü'nde görevli iki personel, 136 ünlünün taşınmaz mülklerini sorgulayıp emlakçı ve iş takipçilerine bilgi aktardığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na, tapuda çalışan iki memurun, kişisel verileri yetkisiz kişilerle paylaştıkları ihbarı yapıldı. Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in aktardığına göre inceleme sonrası tapu kayıtlarına girip emlakçı ve iş takipçilerine bilgi aktaran iki memur tespit edildi.

Bu kişiler hakkında hem adli hem de idari yönden soruşturma başlatıldı.

Hülya Avşar, Aleyna Tilki, Yıldız Tilbe...

Yapılan soruşturmada Rıza K. ve Yusuf D. isimli tapu memurlarının, yetkileri olmadığı halde aralarında Hülya Avşar, Aleyna Tilki ve Yıldız Tilbe’nin de olduğu 136 ünlü ismin taşınmaz mülk ve nüfus kayıtlarına ulaştıkları, ayrıca eş, kardeş, anne ve baba bilgilerine de baktıkları belirlendi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan iki memur, kişisel verileri hukuksuz olarak ele geçirdikleri gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Tapuda rüşvetin sırları ortaya çıktı

Tapu dolandırıcılarına operasyon

Osmanlı tapusu paniği

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g 11 Mart 2022 14:17

    HANGİ KURUMDA OLURSA OLSUN KAMU/ÖZEL VATANDAŞIN KİMLİK/ADRES BİLGİLERİNİ BAŞKALARINA AKTARANLARA DAHA FAZLA HAPİS/EMEKLİ İKRAMİYESİNİ ÖDEMEME GÖREVDEN DE UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLMELİDİR