BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜnlü milyarder başkanlığa aday!----

Ünlü milyarder başkanlığa aday!

Ünlü milyarder başkanlığa aday!
28 Ağustos 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder iş insanı Terry Gou, Tayvan'ın siyasi sahnesine adım atarak başkanlık seçimlerine katılma kararı aldı. Foxconn'un kurucusu olan Gou, ülkenin ekonomik kalkınmasını desteklemeyi ve Çin ile ilişkileri düzeltmeyi vaat ederek adaylığını duyurdu.


Tayvan merkezli teknoloji devi Foxconn'ın kurucusu Terry Gou, ülkesinde yapılacak başkanlık seçiminde bağımsız aday olarak yarışacağını duyurdu.

Gou, Tayvan ekonomisini geliştirme ve Çin'le ilişkileri düzeltme sözü verdi.

Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen ünlü iş insanı, "2024'te başkanlık yarışına katılmaya karar verdim. Bana 4 yıl verin, boğazın iki yakasında karşılıklı güven inşa ederek Tayvan Boğazı'na 50 yıllık barış getireyim. Tayvan, Ukrayna olmamalı ve bunun olmasına izin vermeyeceğim" diye konuştu.

Ana muhalefetteki Kuomintang (KMT - Çin Milliyetçi Partisi) tarafından aday gösterilmemesine karşın son aylarda adaylık sinyalleri veren Gou, miting benzeri etkinlikler düzenlemeye devam etmişti.

Gou'nun bağımsız aday olabilmesi için kasım başına kadar 290 bin imza toplaması gerekiyor.

Milyarder iş insanı, Çin'le yaşanan gerginlikle ilgili olarak iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi'ni (DPP) suçlayarak onlara "kibirli ve yolsuz" dedi.

Gou, "DPP'nin 7 yıllık iktidarı, uluslararası alanda Tayvan'ı savaş tehlikesine sürükledi. İçerdeyse hatalarla dolu politikalar yürüttüler" diye konuştu.

72 yaşındaki Terry Gou'nun adaylığının Tayvan'daki seçim yarışını daha da kızıştırması ve dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

Daha önce iktidardaki DPP, şu anki başkan yardımcısı Lai Ching-te'yi, ana muhalefetteki KMT ise Yeni Taipei kentinin belediye başkanı Hou Yo-ih'i başkan adayı olarak göstermişti.

Eski Taipei Belediye Başkanı Ko Wen-je ise kendi kurduğu Tayvan Halk Partisi saflarından başkan adaylığını açıklamıştı.

Geçen hafta yapılan bir ankette Lai'ye destek oranı yüzde 43 seviyesinde gösterilirken Ko'nun yüzde 27, ana muhalefetin adayı Hou'nun ise yüzde 14 oy alacağı öngörülmüştü.

Terry Gou adaylık konuşmasında, iktidardaki DPP'ye karşı bir koalisyon yapılması gerektiğini belirtti. Hem Gou, hem de muhalefetin diğer adayları Ko ve Hou Tayvan siyasetinde Pekin'e daha yakın isimler olarak görülüyor.

Uzmanlar, Gou'nun yarışa girişinin oyları bölerek DPP'nin yararına sonuçlar üretebileceğini düşünüyor. (Independent Türkçe)

Bodrum'a geldi... Ülkesi savaşta, Ukraynalı milyarder lüks yatı ile keyifte

 

Milyarderler neden bu kadar tuhaf davranıyor?

 

Milyarder Black, Epstein soruşturmasından 62.5 milyon dolarla sıyrıldı

 

Walmart ünlü milyarderin kiracısı oldu

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)