BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÜnlü kuaförlerin isim kavgası mahkemelik oldu----

Ünlü kuaförlerin isim kavgası mahkemelik oldu

Ünlü kuaförlerin isim kavgası mahkemelik oldu
19 Mart 2019 - 11:21 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ilk franchise kuaför markasına sahip MOS kuaför, tescilli MOS markasıyla benzerlik içeren MOSt adı altında faaliyet gösteren Öğe Kuaför şirketini mahkemeye verdi.

İstanbul'da 1990'da kurulan MOS kuaför, Çelik Kuaför ve Güzellik Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. adı altında kurumsallaşarak Türkiye'nin ilk franchise kuaför şirketi oldu. Şirket MOS markasını Türk Patent Enstitüsü'nde (TPE) tescil ettirerek İstanbul'da 5, Ankara'da 1 mağaza açtı.

MOS'TAN AYRILIP MOSt'u AÇTILAR

MOS Kuaför'den 2010'da ayrılan çalışanlar ise Öğe Kuaför Güzellik Salonu ve Kozmetik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. adı altında İstanbul Bağdat Caddesi'nde MOSt adında kuaför mağazası açtı. Öğe Kuaför, The MOSt Hairdresses, The MOSt Hair Desing markalarını TPE'ye tescil ettirdi. İstanbul'un lüks semtlerinde kuaför mağazaları açıldı.

''HAKSIZ REKABET VAR''

Çelik kuaför şirketi markaların çekirdek kelimesi olan MOS'un aynı olduğunu belirterek, bunun haksız rekabete yol açtığını, MOSt markalarının hükümsüzlüğüne karar verilmesi için Öğe Kuaför şirketine dava açtı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada Çelik Kuaför şirketi, tescilli MOS markasına ciddi yatırımlar yaptığını, MOS Kids, MOS VİP ve MOS Point markalarını da tescil ettirdiğini belirti. MOS ve MOSt kelimelerinin iltibas derecelerinin aynı olduğunu belirten şirket, MOSt adı altında kuaför mağazası işleten Öğe Kuaför şirketinin haksız rekabete yol açtığını ileri sürdü. Çelik kuaför, mahkemeden MOSt markalarının hükümsüz kılınmasını ve TPE'den terkini ve iptalini istedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)