BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÜnlü borsacıdan balon uyarısı!----

Ünlü borsacıdan balon uyarısı!

Ünlü borsacıdan balon uyarısı!
07 Mart 2021 - 14:19 www.finansgundem.com

2008 krizini bilen ünlü yatırımcı Michael Burry, pandemi sürecinde rekor üstüne rekor kıran borsalar için balon uyarısında bulundu

Küçük yatırımcıların kontrolüne geçen ve olağandışı fiyat hareketlerine sahne olan borsalar için uzmanlardan sık sık ‘balon’ uyarısı gelmeye başladı. ABD'de 2008 finansal krizini önceden bilerek büyük kazanç sağlayan ve ‘The Big Short’ (Büyük Açık) filminde Christian Bale tarafından canlandırılan ünlü yatırımcı Michael Burry, bir kez daha kriz uyarısında bulunuyor.

Hisse senedi piyasalarında balon oluştuğunu savunan Burry, alarm zillerini çalıyor. Piyasalardaki spekülasyonlara dikkat çeken Burry, pervasızca yapılan alımların yıkıcı bir çöküşle sonuçlanacağı uyarısını dile getiriyor.

Business Insider sitesinin aktardığına göre, The Scion Asset Management adlı varlık yönetimi şirketinin sahibi olan Burry, Twitter paylaşımlarından birinde “İnsanlar önceden uyarmadığımı söylüyor. Uyardım ama kimse dinlemedi. Şimdi uyarıyorum ve yine kimse dinlemiyor. Ancak uyardığıma dair kanıtım olacak” ifadelerini kullanıyor.


Kredili işlemlerdeki artışa dikkat çeken ünlü yatırımcı, “Piyasalar şu an bir bıçağın ucunda dans ediyor” uyarısında bulunuyor.


“Küçük yatırımcılar ile açığa satış yapan büyük fonlar arasında inatlaşma” ekseninde basına yansıyan yükselişte kazananlardan biri de Burry olmuştu.


Bu yıl 483 dolara kadar tırmanan GameStop hisselerini Burry’nin geçen yıl 2-3 dolar seviyelerindeyken topladığı basına yansımıştı.

Finans sektöründe yeni dönem başladı

Borsa düşerken alınacak hisseler

Para uzmanından piyasa düşerken nakitte olun tavsiyesi

Faize takılan borsaların yeni gündemi

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • leventt07 Mart 2021 16:52

    hisse bazlı balon varmı var,o hisselerde olanlar çoktan patladılar sadece farkında değill........örnek verir misin  bi kaç hisse adı mesela

  • Kırmızı Balon07 Mart 2021 14:58

    Sayın ünlü borsacı,balon denilen yerde borsa düşmez çıkar,uçacak denildiği yerde tam tersi olur coşkuda malı kitlerler,henüz yataydayız 1440 ila 1580 aralığında,ortada öyle kocamaaan bir balon yok patlasın,iki ihtimal bar birisi aşağı diğeri yukarı kıracağız,abd 10 yıllıkları süpriz yapmasaydı yukarı kırmıştık çoktan şimdi işimiz daha zor evet kabul,ama daha balon oluşmadı ne zaman 1800-2000 ler gelir şimdi balon diyenler o zaman 2500-3000 hedef verirler işte o zaman senin balonun patlar,ama bir parantez açalım evet hisse bazlı balon varmı var,o hisselerde olanlar çoktan patladılar sadece farkında değiller yakında anlayıp satıp gidecekler.

  • Mustafa08 Mart 2021 11:30

    Geçen sene 800 lerdeydi balonu batladigi zan elinde kalan havayla anlayacaksın acemisin belli.Satmaya bile fırsatın olmayacak