Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sakarya'da çevreye verilen zararı önlemek için kömüre alternatif yakıt üretmek isteyen üniversite öğrencisi Hilal Pulat, devlet desteğiyle kurduğu tesiste atık talaş ve kereste tozunu katı yakıt pelete dönüştürüyor.
Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde okuyan 25 yaşındaki Pulat, katı yakıt peletin üretimi için hazırladığı projeyle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) başvurdu.
Devlet desteği almaya hak kazandıktan sonra Kaynarca'da tesis kurarak çevre illere pelet satmaya başlayan Pulat, çevreye ve ekonomiye katkı sağladığı üretiminde iç pazarını oluşturduktan sonra ihracat yapmayı istiyor.
''Kömür kadar çevreye zarar veren bir yakıt değil"
Genç girişimci Pulat, peletin Türkiye'de çok fazla üretilmediğini, daha ziyade yurt dışında kullanıldığını belirtti.
Kerestecilerden aldığı atık talaş ve kereste tozuna makinelerde presleme işlemi yaptıklarını anlatan Pulat, "Zaten makine her şeyi otomatik kendisi üretiyor, kesiyor. Biz sadece depolamayı ve paketlemeyi yapıyoruz. Daha sonra direkt satışa gidiyor." dedi.
Pulat, peletin oldukça çevreci yakıt olduğuna değinerek, şöyle devam etti:
"Kömüre de eş değer yakıt, arkasında da çok fazla atık bırakmıyor. Kömür kadar çevreye zarar veren bir yakıt da değil, o yüzden genelde tercih edilebilir bir şey. Şu an çevremde oldukça yoğun ilgi görüyorum. Ucuz olduğu için çok fazla rağbet görüyor. O yüzden şu an iç pazarda ilerliyorum. İç pazarımı oluşturduktan sonra yurt dışına açılmayı planlıyorum."
AB'nin kömür üretim ve tüketimi arttı
AB kömür ithalatı 7 ayın en düşük seviyesine gerileyecek
İklim aktivisti onlarca kişi kömür taşıyan treni bastı
Avrupa enerji krizinde kömüre yöneldi
Belçikalılar ısınmak için odun ve pelete yöneldi
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.