BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜniversitelerdeki atamalar için yeni kurallar----

Üniversitelerdeki atamalar için yeni kurallar

Üniversitelerdeki atamalar için yeni kurallar
09 Mart 2021 - 10:55 www.finansgundem.com

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişikliği ile 12 Haziran 2018 tarihli Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin "genel şartları" düzenleyen maddesine, "İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez." fıkrası eklendi.

Belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek

Buna göre, üniversitelerde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alım ilanlarında başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak, ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni düzenlemeye ilişkin Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Yeni YÖK olarak ilk kez hayata geçirdikleri YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi'nin tanıtım toplantısında, bazı akademik kadro alımlarında yaşanan durumlardan rahatsız olduklarını ve bunları engellemeye yönelik düzenlemeler yapacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Saraç, bu kapsamda yükseköğretim kurumlarının akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde yaptıkları düzenlemenin bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Saraç, yeni düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:

"Yaptığımız bu çalışma neticesinde, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarının özel şartlarında adaylara ait tez/uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacak. Ayrıca, ilanın özel koşulunda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyecek. Belirli bir adayı tanımlayan özel şartların öğretim üyesi alımlarındaki atama ilanlarında yazılmasını engellemeyi hedefleyen ve fırsat eşitliğini, rekabet ve kaliteyi önceleyen bu düzenlememizin yükseköğretimimiz ve akademisyen adaylarımız açısından hayırlı olmasını dilerim.

YÖK, üniversitelerin karnelerini yayımladı

 

YÖK’ün dijital eğitimine 30 üniversite daha katılacak

 

YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri verildi

 

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Prof09 Mart 2021 23:18

    Üniversiteler yandaş akrabalar için kpps siz memur olma amacından başka hiç bir iş yapmadı. Şuan %90 ı liselerden daha geride. İşin kötüsü daha da düzelmez her ilçeye neden Üniversite açıldığı anlaşılmıştır herhalde...

  • AHMET ÖZBİR09 Mart 2021 17:51

    AK PARTİ zamanında bir tane daha yolsuzluk ve usülsüzlük olmamıştır.Herkes alnın teri ve bileklerin hakları  ile görevlerine getirilmiştir.

  • ZELİHA KARAKAŞLI09 Mart 2021 17:50

    Tamamda şimdiye kadar yapılanlar yanınıza kar mı kalacak.onlar ne olacak söylermisiniz.

  • murat soyutürk09 Mart 2021 15:20

    artık sanırım atanacak partili,akraba kalmadı ki böyle bir düzenlemeye gittiler

  • Vatandaş09 Mart 2021 15:09

    İlim Yayma Cemiyeti vb. merdiven altı vakıf çalışanları devletin parasıyla haksız kazanç ve makam sahibi oluyorlar bu faaliyetler Kredi Yurt Kurumu üzerinden yapılmalı. 

  • noname09 Mart 2021 14:12

    Eğitimde ne zaman kaliteye odaklanacaklar acaba ????  Üniversitelerin hali ortada. Finansgündem'in 09 Mart 2021 tarihli diğer haber başlığı: "Dünyanın saygın eğitim kurumu sıralama listelerinden olan QS World University Ranking, 2021 edisyonunu yayınladı. Raporda Türkiye'nin acı tablosu gözler önüne serildi. Listede ilk 500'de sadece 1 üniversite yer aldı." Yazık...

  • bu dünyadan biri09 Mart 2021 12:04

    Geçmiş olsun, üniversitelere bir sürü boş beleş adam yerleşti zaten. Kısaca tuz çoktan koktu.

  • fafa09 Mart 2021 11:56

    YÖK'ün başına getirip oturttular,hısım ,akraba;eş dost atamalarına göz yumarak,üniversiteleri liseye döndürdün.

  • Türkoğlutürk09 Mart 2021 11:15

    Ahbap eş dosta karşı çıkana sorulacak soru varda,Silivri soğuk.